Loading...

MXRCXL - Dump

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 30-05-2011

Tracklist

1. Living Under The Sun (4:03)
2. Robin's Recovery (3:18)

MXRCXL is het project van een 28 jarige Marcel uit Rotterdam. Marcel dacht dat als artiestennaam MXRCXL beter zou passen als Marcel, maar ja, het blijft Marcel. Op een andere manier wordt het onuitspreekbaar, en het is vooralsnog een eenmansproject. Marcel dus, heeft op een gegeven besloten om wat dingen waar hij op muzikaal gebied mee bezig was, te laten vastleggen. In dit geval op een demo met twee nummertjes. Hij heeft op de drums na (want dat kan hij niet, in zijn eigen woorden) alles zelf ingespeeld en gezongen in de veilige omgeving van de thuisstudio, en vervolgens de nummers laten masteren in Londen (Fluid Mastering). Het is wel de bedoeling dat uit deze projectsituatie een heuse band gaat ontstaan, de eerste beginselen daarvoor zijn al van de grond gekomen en de eerste oefensessies hebben al plaatsgevonden.

Doordat de demo (die overigens Dump getiteld is) uit slechts twee nummers bestaat laat de muziek zich niet zo gemakkelijk in een hokje stoppen. De eerste track Living Under The Gun doet me in eerste instantie denken aan grunge, gaandeweg gemengd met hardcore invloeden. Ook kent het nummer een subtiel middenstuk, naar het einde toe ontluikt een fraaie opbouw met behoorlijk wat dynamiek. Geen hapklare brok muziek in elk geval, het rechtvaardigt zeker een volgende luisterbeurt. Robin's Recovery gaat een stuk wilder van start, is wat korter en ook een stuk compacter dan het eerste. Hier blijkt na vaker luisteren dat er goed over de muziek is nagedacht en er een subtiele opbouw inzit. Het is vooral catchy. Lekker gitaarwerk, beetje rauw, net als de zang. Eigenlijk een smerig rocknummer.

Tja, kort maar krachtig, net als de demo; en eigenlijk ook de muziek zelf. Een interessant stukje huisvlijt. Jammer dat het bij slechts deze twee titels is gebleven, ik had graag meer gehoord om te ontdekken of Marcel een bepaalde stijl voorstaat. Of welke richting we in de toekomst kunnen verwachten. Maar dit muzikale duo is wel genoeg om te beoordelen dat de muziek goed in elkaar steekt en interessant is om eens te beluisteren. Wordt ongetwijfeld vervolgd.