Loading...

Nachtblut - Antik

Gepost in Reviews door Mattijs van Buren op 29-09-2011

Tracklist

01. Antik
02. Ijobs Botschaft
03. Die Blutgräfin
04. Gedenket Der Toten
05. Die Mutter Die Ihr Kind Verlor
06. Sturz Des Ikarus
07. Kreuzigung
08. Hexe
09. Des Menschen Kunst Blindheit Zu Säen
10. Kreuzritter

Op het label Napalm Records verschijnt eind september het tweede album van de Duitse dark metalband Nachtblut: Antik. Het album van dit vijftal kwam in januari 2009 al eens uit (als een uitgesproken concept album), en wordt nu in een volledig geremasterde versie opnieuw uitgebracht.

In 2005 is Nachtblut ontstaan, eerst als solo project van zanger Askeroth, waarna de ontmoeting met de overige heren en dame zich ontwikkelde in een nieuwe band. In 2007 kwam het debuut Das Erste Abendmahl uit, wat in de Duitse Underground scene niet onopgemerkt bleef. In zeer korte tijd heeft de band een grote trouwe fanschare opgebouwd en heeft in en rond hun geboorteland openingsconcerten gedaan voor niet de minste bands: Immortal, Sodom, om maar even wat op te noemen…

De cover van het album doet me vermoeden welke kant de muziek op gaat, Donker, luguber, terneergeslagen, maar dit gevoel verdwijnt volledig op het moment dat ik op de “play” knop druk. Het album begint met het titelnummer Antik, in eerste instantie denk ik ”oké jongens, inhaken en bier drinken”, maar naarmate het album vordert en ik wat kritischer ga luisteren vallen mij toch een aantal dingen op. Oké het zijn dan wel niet de meest complexe gitaarriffs en niet het drumsalvo werk dat we heden ten dage gewend zijn, maar het totaalplaatje van alle componenten van de band: de strakheid en de donkere, rauwe vocalen, de Duitse teksten die zeer complex, diepgaand en emotioneel zijn maken van dit alles een zeer prettig album om naar te luisteren.

Ik ben van mening dat Nachtblut ook hier in Nederland zeker niet onopgemerkt mag blijven, Antik is een goed verzorgd en geproduceerd album dat als digi-pack uitkomt met vier bonustracks ten opzichte van de eerste release (dus waar voor je geld). Ik hoop deze dame en heren dan ook snel hier in ons landje een keer live te zien.

Askeroth - Vocals

Greif - Guitar

Sacerdos - Bass

Skoll - Drums

Lymania - Keyboard