Loading...

Full Speed Damnation - Showground Clown Stretch

Gepost in Reviews door Edwynn op 01-03-2012

Tracklist

01. Eyes Sown Shut
02. Belief's Demise
03. Scapegoat
04. Showground Clown Stretch

Voorwaar! Berg u! Want de Friese horden uit het hoge noorden komen ons bestoken met hun zwaar metalen wapenen. Een band met de obstinate naam Full Speed Damnation komt met haar eerste EP met de nog obstinatere titel Showground Clown Stretch.

Met harnas en een witte vlag zat ik angstvallig onder de tafel in afwachting wat er komen ging. Om er na enkele tellen enigszins verdwaasd weer onder vandaan te komen. Het openingsnummer biedt niet meer dan wat flauwe aftreksels van voorbeelden als Dark Tranquility en At The Gates. En dan nog van hun meest inspiratieloze momenten.

Het tweede nummer Belief’s Demise bevalt al een stuk beter. Het nummer bevat veel meer venijn en vooral de vocalen geven het nummer een vijandig karakter mee. Helaas wordt die lijn in het daaropvolgende Scapegoat niet doorgetrokken. Het is lastig om een geeuw te onderdrukken.

Het meest aparte is het afsluitende titelstuk. Een voortdurend echoënde riff met daarover een spoken word/rap van de vocalist. Maar helaas blijft de uitwerking ernstig achter bij het idee. In plaats van visioenen van verboden Satanische rituelen, doemen er visioenen op van dronken kameraden in een drankkeet ver weg op het Friese platteland. Bulderende schaterlachen kunnen elk moment opduiken.

Wellicht weet de band live wel de nodige energie over te blazen op de toeschouwer. In de studio zal er nog flink geschaafd moeten worden.

Johannes – vocals

Arnout – guitars and bass

Koos van der Velde – drums