Loading...

Sticky Boys - This Is Rock’n’Roll

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 31-03-2012

Tracklist

01. This Is Rock’n’Roll
02. Rock’n’Roll Nation
03. Bang That Head
04. Great Big Dynamite
05. Girls In The City
06. Big Thrill
07. Miss Saturday Night
08. The World Don’t Go Round
09. Night Rocker
10. Fat Boy Charlie
11. The Way To Rock’n’Roll

De drie harige rockers - Alex Kourelis (zang en gitaar), JB Chesnot (bas) en Tom Bullot (drums) - zitten boordevol energie en klaar om tot ontploffing te komen. Met hun haar zijn ze alvast begonnen (of was het de föhn?): collectieve bad hair day jongens? Het klassieke powertrio Sticky Boys werd voor het eerst ontdekt in de VS door acts als The Donnas en Nashville Pussy. Daarna was thuisland Frankrijk aan de beurt met een cult-tv-commercial voor de nationale spoorwegmaatschappij SNCF, live opgenomen op het Gare de l'Est. En niet te vergeten een spetterend optreden op Hellfest 2011. Deze plakkerige jongens moeten het dus overduidelijk hebben van hun live optredens, hun rechttoe rechtaan hardrock ('n' roll) leent zich daar dan ook prima voor. Uiteindelijk wordt Sticky Boys dan ook opgepikt door de landgenoten van Listenable, zodat eenieder die hier nog niet van gehoord had, kan gaan meegenieten van het debuutalbum met de alleszeggende titel: This Is Rock 'n' Roll.

Ik vrees dat ik weinig verheffends kan gaan vertellen wat eenieder die ogen in, en oren aan, zijn hoofd heeft zelf met enig gezond verstand kan waarnemen. Een band als Steel Panther laat al een paar jaar horen en zien dat er een gezonde(?) markt is voor sleazy hardrock/metal, al dan niet met klassieke foute aankleding; en al dan niet grappig of serieus te nemen. Bij het beluisteren en bekijken van de Sticky Boys moest ik in elk geval wel aan die band denken. Of dat in muzikaal opzicht ook helemaal opgaat valt nog te bezien.

Want bij deze oerdegelijke hardrock kan ik eigenlijk ook niet om de oervaders van deze stijl heen: AC/DC. Niet dat Sticky Boys deze helden blindelings naspeelt, maar de wortels van deze muziek liggen toch echt daar. Ik kan me bij de eerste tracks Rock 'n' Roll Nation en Bang That Head dan ook niet anders dan verwonderd afvragen: waar ken ik die riffs ook al weer van, dit heb ik eerder gehoord. Voor de liefhebbers zeer vermakelijke tracks overigens, bij Bang That Head bijvoorbeeld kan ik ook echt niet blijven stilzitten. Het rockt en het swingt de pannen van het dak.

En dat blijft eigenlijk zo tot en met afsluiter The Way To Rock 'n' Roll (compleet met aah aah aah aah koortjes!). Ik kan volstaan met het cliché dat er op het hele album geen seconde muziek staat die ik al niet eerder gehoord heb. Ook de titels van de verschillende nummers spreken al voor zich wat dat betreft, geen open deur die niet wordt ingetrapt. Van de andere kant ben ik enorm blij dat dit soort klassieke hardrock nog altijd gespeeld wordt door bands van nu en daarmee blijft voortleven. Ideale muziek voor een old school rockparty, en een aanwinst voor elk festival. Want ik zie me hier wel bij meeswingen als verademing tussen allerlei heavy metal geweld. Zeker met een biertap in de buurt lijkt het me prettig toeven in de muzikale wereld van de Sticky Boys.

Alex Kourelis - Guitars, Vocals

J.-B. Chesnot - Bass, Vocals

Tom Bullot - Drums, Vocals