Loading...

Tormented - Death Awaits

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 12-04-2013

Tracklist

01. Death Awaits
02. Blood Orgy
03. I.O.T.D
04. Insane With Dread
05. To Spill Her Blood
06. Funeral Fire
07. Into The Crypts of Death
08. Black Sky
09. In The Presence of Death

Het Zweedse Tormented is een nog relatief nieuwe band, begonnen in 2008. De band brengt hier met Death Awaits hun tweede album uit, na debuut Rotten Death uit 2009, een split met Bombs Of Hades in 2011 en EP Graveyard Lust uit 2012 . Zoals uit die albumtitels misschien al blijkt, in combinatie met de afkomst van de band: inderdaad, Tormented brengt zware death metal van de oude school.

Zoals ook zal blijken uit albumopener en titelnummer Death Awaits hoeven we aan de muziek op zich eigenlijk weinig woorden vuil te maken. Deze lompe en (on)smakelijke vorm van old school death is zo uitgekauwd en afgeragd als een hoer van een jaar of zestig. Bands als Entombed, Dismember en Autopsy hebben model gestaan voor deze muzieksoort, en dus ook voor dit album Death Awaits. De muziek van Tormented klinkt zo authentiek dat je je spontaan weer in 1990 waant.

Luister bijvoorbeeld maar eens naar I.O.T.D. (Incantations Of The Dead) en je zult begrijpen wat ik bedoel. Dit is zo'n heerlijk smerige authentieke brok muziek, daar moet het old school death metal hartje wel sneller van gaan kloppen. Uitermate herkenbaar doordat a la crust / punk de songtitels schier eindeloos herhaald worden in de refreinen.

Een vieze rottende stank druipt negen nummers lang uit de speakers, om originaliteit wordt niet gemaald, en variatie zit slechts in tempowisselingen en een enkele min of meer onverwachte wending. De riffs zijn sterk, gevoed door ondersteunend baswerk, het trommelwerk onvermoeibaar en de grunt is zo'n lekker vieze, rechtstreeks afkomstig uit de onderste regionen van 's mans spijsvertering.

Inderdaad, sommige dingen moet je niet moeilijker maken dan ze zijn, en zeker niet willen veranderen. Ik zeg: nog een keer. Rammen met die smerige hap!

Roberth Karlsson - BassJocke Ölund - DrumsClaes Holmberg - GuitarsAndreas Axelsson "Dread" - Vocals, Guitars