Loading...

Kayser - Read Your Enemy

Gepost in Reviews door Geert van der Laan op 15-03-2014

Tracklist

01. Bark And Bow
02. Bring Out The Clown
03. I'll Deny You
04. Dreams Bend Clockwise
05. Read Your Enemy
06. Almost Home
07. Where I Belong
08. He Knows Your Secrets
09. Forever In Doubts
10. Carve The Stone
11. Roll The Dice
12. The Fake Rose

In juni 2004 werden de eerste stralen van het levenslicht door Kayser aanschouwd. De heren Spice, Mattias Svensson, Bob Ruben en Frederik Finnander besloten om hun krachten te bundelen om een pure metalband te formeren. Om de koers stevig te kunnen blijven bepalen, besloot de band het belangrijkste: geen grenzen en geen limieten; dat staat boven alles! Het woord verspreidde zich rap bij het metal publiek vanwege de gigs door heel Europa met onder andere Volbeat en anderen. Read Your Enemy is het nieuwste werkje en belooft pakkend te zijn, doch met klasse.

Opener Bark And Bow moet even inkomen maar dan is het ook stampen geblazen. Het retestrakke spel en het meezingbare gehalte van de vocalen missen zijn uitwerking niet. Je hoofd knikt na enige tijd instemmend mee in het ritme en ook ontdek je dat de refreinen als bijna niet te wissen in je hoofd achterblijven. Als afwisseling wordt er af en toe nog een akoestisch moment ingelast om daarna weer uit de startblokken te schieten. Voorzien van een modern geluid en passende artwork van Timo Wuerz, is deze release dan ook een prima doelwit voor de hedendaagse metalliefhebber.

Wat echter sterk achterblijft is het ‘meer van hetzelfde’ gevoel dat uiteindelijk ook stug blijft domineren. Het is heerlijk verteerbaar maar wellicht is het bord dan toch wat te vol opgediend. Muzikaal vrij rechttoe-rechtaan, heerlijke riff- en solowerk en gebundeld in twaalf extreem pakkende tracks. Er valt als je het zo leest weinig op af te dingen behalve dan dat het toch echt je cup of tea moet zijn. Ondergaan die handel en ontdek!

Bob Ruben - Drums

Mattias "Swaney" Svensson - Guitars

Christian "Spice" Sjöstrand - Vocals

Jokke Pettersson - Guitars

Emil "Ewil" Sandin - Bass