Loading...

Display Of Decay - Outbreak of Infection

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 26-08-2014

Tracklist

01. Born Of Rot
02. Manchurian Candidate
03. Praise The Gore
04. Outbreak Of Infection
05. Black Diamond (Kiss cover)

De Canadese brute, doch ritmisch sterke death metal band Display Of Decay laat in 2014 ook weer luidruchtig van zich horen, na het selftitled debuutalbum van twee jaar geleden. En wel middels de nieuwe EP Outbreak of Infection, die vandaag (26 augustus) officieel wereldkundig zal worden gemaakt.

Hierop worden we opnieuw getrakteerd op brute, lompe midtempo death met grind-invloeden. Deze muziek klinkt mij in de oren als de perfecte soundtrack van oude en foute zombie/slasherfilms (waar zijn de verplichte sampletjes?). Ok, het zijn vooral de rochelende putvocalen die me die kant op duwen, maar van de stoempende en groovende muzikale achtergrond is het ook genieten geblazen. Strak gitaarwerk en een heerlijk ronkende, slappende bas vormen naast de zang een onweerstaanbare aantrekkingskracht.

Born Of Rot zet gelijk de toon, waarin logge ritmes opgesierd worden met apart gitaarwerk, zodat de muziek zo af en toe ook nog eens een technisch tintje krijgt. Maar dat lijkt me haast wel bijzaak, want de nadruk ligt echt op de lompe ritmes, waarbij ik moet denken aan een band als Six Feet Under. Dat het tempo ook wel eens opgeschroefd mag worden voor de nodige variatie laten Praise The Gore en vooral titelnummer Outbreak Of Infection goed horen.

De afsluitende Kiss cover Black Diamond doet mijn mondhoeken krullen. Niet dat dit nummer niet serieus te nemen is, het sluit naadloos aan op het eigen werk, maar ik neem aan dat de band zelf ook met de glimlach om de mond deze versie in elkaar heeft gesleuteld. Ik hoop in elk geval dat het trio Canadezen zichzelf een stuk minder serieus neemt dan de oorspronkelijke, geschminkte uitvoerders van dit nummer.

Een korte en vlotte bespreking, net zoals deze EP kort is. Vijf nummers in 18 minuten, met een lekkere old school death/grind mix, in een sterke uitvoering. Niet al te bijzonder, wel zeer vermakelijk! Praise The Gore!

Tyler Goudreau - gitaar, zang

Sean Watson - bas, zang

Avery Desmarais - drums