Loading...

Bullet - Storm Of Blades

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 12-09-2014

Tracklist

01. Uprising
02. Storm Of Blades
03. Riding High
04. Tornado
05. Hawk Eyes
06. This One's For You
07. Hammer Down
08. It's On
09. Crossfire
10. Run With The Hunted
11. Coming In Loud

Twee jaar geleden had ik nogal wat woorden nodig om het album Full Pull van het Zweedse Bullet af te doen als een veredelde AC/DC en Accept-achtige copycat. Inmiddels zijn we dus twee jaar verder, en heeft Bullet een nieuw album uit: Storm Of Blades.

Het titelnummer was als single al vooruitgesneld (het overbodige intro is dan al geweest), naar aanleiding daarvan heb ik al minimaal twee bandnamen als invloed moeten toevoegen, waarvan er eentje eigenlijk ook al wel op het vorige album van toepassing was; en dat is Saxon. Wat Bullet echter op het nummer Storm Of Blades laat horen doet, zeker qua zang, absoluut denken aan Judas Priest a la Painkiller. Maar dan niet zo goed. Al is het stiekem wel een lekker opzwepend nummertje.

Als volgende op het album, en ook als volgende single, treffen we Riding High aan. Wat minder vlot of stoer, een beetje Saxon-achtig gitaarwerk op een ritmische basis van AC/DC. Voorspelbare oubollige heavy metal dus, zonder pretenties; volgens mij precies zoals de band het voor ogen heeft. Dat stramien wordt met Tornado en Hawk Eyes braaf voortgezet, voordat Bullet met This One's For You z'n eigen Breaking The Law presenteert.

U begrijpt het al, de bandnamen van de oude meesters mogen per nummer als invloed verschillen, deze nummers vormen hoe dan ook een feest der herkenning; en voorspelbaarheid. Waarbij het me opvalt dat het AC/DC-gehalte toeneemt naarmate het album vordert (Crossfire, Coming In Loud). Bullet gaat niet voor de originaliteitsprijs, wel voor de authentieke uitvoering. En uiteraard hebben enerzijds de vasthoudendheid en anderzijds de overduidelijk met veel plezier en flair gebrachte nummers hun charme. Retro-metal ten voeten uit. Take it or leave it.

Hampus Klang - Guitars

Dag Hell Hofer - Vocals

Gustav Hjortsjö - Drums

Adam Hector - Bass

Alexander Lyrbo - Guitars