Loading...

Emeth - Aethyr

Gepost in Reviews door Edwynn op 29-10-2014

Tracklist

01. I Became Flesh and Dwelleth Amongst Thee
02. Exterminate the Vacillating
03. Aethyr
04. Der Einsam Wandler
05. Suffering Comes with Thy Name
06. Eidolons of Ash
07. The Hour of the Great Contempt
08. Wrath upon the Cursed
09. Lama Sabachtani
10. Serpents Walk as if Human

Het Belgische Emeth draait ook alweer een klein decennium mee. Ergens in deze periode is het roer flink omgegooid. De band begon ooit als ‘zoveelste brutal death metalbandje’, maar op het nieuwe album Aethyr heeft Emeth zich met een vernieuwde line-up ontpopt tot een eigenzinnige, technische death metalband met een potentie waar je u tegen zegt.

Zo, dat is er alvast uit. Aethyr heeft alles aan boord om de harten van de aanbidders van het doodsmetaal sneller te laten kloppen en meer. Het technische randje zit hem in de vakkundige muzikale beheersing en de hoge mate waarin tempo’s en sfeerschetsen elkaar afwisselen. Toch is Aethyr geen complete kijk-eens-wat-ik-met-een-fretboard-kan-show geworden. Nummers als Exterminate The Vacillating en Wrath Upon The Cursed beschikken over een grote mate van overrompelende aantrekkingskracht. Niet catchy, maar er is wel altijd houvast waaraan wij ons kunnen optrekken. Het ultra-brute drumwerk van Nico Veroeven en het dynamische gitaarwerk van de tandem Matty Dupont en Alan Rawson zijn hierin de absolute smaakmakers!

Tel daarbij op dat het geheel is voorzien van een moddervet geluid. Waardoor het in de groeven geperste geluid als een cycloon van de geluidsdrager komt afwaaien om eender welke ruimte waarin de speakers zich bevinden met een onverbiddellijke oerkracht te veranderen in een desolate ruïne. Voíla, dan heeft u alle ingrediënten die van een gewelddadig album een geslaagd avontuur maken.

Boris "el Bastardo" Cornelissen - zang

Matías Dupont - gitaar

Alan Rawson - gitaar

Nico Veroeven - drums

Pat de Jonge - bas

  • Dit is zeker meer dan modder vet!!!

    Goeie revieuw

    Door Marc Brouwer op 19-12-2015 21:17:59

  • 100% mee eens!

    Door Peter Hagen op 19-12-2015 22:44:33