Loading...

Nasty - Shokka

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 10-04-2015

Tracklist

01. Shokka
02. No
03. Phoenix
04. Lying When They Love Us
05. The Heat
06. Real Talk
07. Skit (1)
08. Fantasia
09. Rebel With a Cause
10. Skit (2)
11. Politessenhass
12. Interlude
13. Irreversible
14. Fire
15. Outro

“4 dudes doing fucked up music for a fucked up world”

Gestoken in een letterlijk spetterende hoes - 'toepasselijk' geel met roze - presenteert de (Duitstalige!) Belgische hardcore formatie Nasty haar inmiddels vijfde album Shokka. Evenals bij het vorige album Love dat ik besprak word ik nou niet bepaald overdonderd met begeleidende info; alles wat ik van de band en hun muziek weet kun je daar teruglezen. Nu dus over het nieuwe album Shokka.

Hierop brengt Nasty opnieuw - of beter gezegd nog altijd - overrompelende hardcore. De nummers zijn naar goed gebruik bang voor de drie-minuten-grens, zelfs twee minuten lijkt vaak al te lang, zodat kort maar krachtig het credo is. Felle uitbarstingen worden afgewisseld met brute breakdowns, vooral aan het einde van de nummers (Shokka, Lying When They Love Us). De band staat ondanks de old school hardcore wortels overduidelijk stevig met twee poten in de tegenwoordige tijd.

Gebleven zijn ook de 'Skits', twee op dit album, die wat mij betreft als welkome adempauze dienen. Vooral na het werkelijk snoeiharde Rebel With a Cause is dat geen overbodige luxe. Ook is er middels Interlude nog een extra momentje van bezinning ingelast - een akoestisch gitaarstukje - wederom subtiel geplaatst na het wel zeer gejaagde Politessenhass.

Nasty laat op Shokka opnieuw horen dat ze weten hoe hedendaagse hardcore met metal(core)-invloeden (regelmatig double bass drums, sterke gitaarriffs) gebracht moet worden. Hard, lomp, in your face; en met de nodige afwisseling. De energie spat er werkelijk vanaf, de af en toe overstuurd klinkende zang versterkt de boze sfeer. Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe 'bekend' Nasty is in de scene, maar wat mij betreft is de band zowel qua sfeer als qua uitvoering een toppertje.

Nash - drums

Matthi - zang

Paddy - gitaar

Bolan - bas