Loading...

Varg - Rotkäppchen

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 04-10-2015

Tracklist

01. Rotkäppchen 2015
02. Ein Tag wie heute
03. Abendrot
04. Red Riding Hood
05. Rødhette
06. Rotkäppchen 2011
07. Rotkäppchen 2015 Karaoke
08. Rotkäppchen im Bierzelt

Roodkapje! Waar ga je heen? Maar dan anders. In dit geval semi-vrolijke Duits(talig)e hoempa-metal van Varg. Na vier albums tot 2012 werd het daarna een beetje stil rond de band, die aankondigde met een nieuw album bezig te zijn (Das Ende aller Lügen). Als tussendoortje herkauwt de band het nummer Rotkäppchen, dat al eerder als bonus op Wolfskult uit 2011 stond. Voor de gelegenheid is het nummer aangevuld tot EP-waardigheid met alternatieve versies - wel bijzonder: in verschillende talen - en twee echt nieuwe nummers, waarvan de belofte is dat deze niet op het aanstaande nieuwe album zullen staan.

Ik vind het op zich al heel apart dat een nummer dat eerder blijkbaar niet goed genoeg was om op een album te zetten, nu in een remake opeens volop onder de aandacht wordt gebracht. Want eerlijk is eerlijk: zo'n bijzonder nummer is het niet. Typische partyfolk om dronken festivalgangers mee te vermaken, meer hoor ik er niet in. Ok, een lekker pakkend deuntje dus, maar om dat dan maar meteen zes keer achter elkaar op een EP te zetten ....

De twee nieuwe titels staan wat dat betreft garant voor Varg anno nu: zoals gezegd hippe folk metal; vrij ver verwijderd van de boosaardige death/black waar Varg ooit voor stond. Al met al tekent dit de knieval voor commercie, of in elk geval goedkeuring door de goegemeente waar de beschilderde Oosterburen anno 2015 voor staan.

Over de verschillende versies die Roodkapje hier ten deel vallen wil ik dan verder ook kort blijven. Red Riding Hood met Schotse vocalen van Alestorms Christopher Bows komt daarmee te dicht in de buurt bij die band, die ik als metalband niet echt serieus wens te nemen. Rødhette moet het hebben van de bijdrage van het Noorse Trollfest; leuk, maar ook niet meer dan dat.

De overige versies zijn zo mogelijk nog meer overbodig, want waarom zou je de oorspronkelijke versie nog eens laten horen die de remake sowieso overtreft. Er is er hoe dan ook eentje overbodig. Om over de instrumentale meezingversie nog maar te zwijgen. En dan moet het dieptepunt nog komen: waarom in godsnaam ruim een kwartier aan dronkemansgelal willen vereeuwigen. Misschien leuk voor wie er bij was? Doe mij maar Pater Moeskroen!!!

Fenrier - Drums

Freki - Zang, gitaar

Managarm - Bas, gitaar, zang

Hati - Gitaar