Loading...

Whatever It Takes - Death Blow

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 24-04-2016

Tracklist

01. Intro
02. Death Blow
03. Teddybear Bastard
04. Dashboard Devils (featuring Sven De Caluwe)
05. Mainstream Dog (featuring Ives Ross)
06. Cold Blooded Discharge
07. Paying Prices
08. Champagne Whores (featuring Mong)
09. Bring It On (featuring Tito)
10. Dirty Rat Race
11. DHM

Onder het motto "we brengen weer ballen in de hardcore muziek" zijn deze wilde jonge honden uit het plaatsje Kortrijk (Belgie) in 2005 de power hardcore band Whatever It Takes begonnen. Dat deze band uit een groep zeer hechte vrienden bestaat blijkt wel uit de line-up: deze bestaat nog steeds uit de zelfde leden: Hans Teirlicnk (vocalen), Tim Vanglabeke (gitaar, vocalen), Nico Degroote (bas) en Nick Vanglabeke (drums).

In hetzelfde jaar 2005 kwam hun eerste split cd uit, onder de naam The Heart Of Champions. Alles kwam direct goed uit de verf, en de heren besloten in 2006 hun eerste volledige debuut-CD DHM op te gaan nemen onder Filled With Hate Records. Allebei deze albums werden zo'n enorm succes dat ze echt uitverkocht zijn geraakt, voorwaar een puike prestatie.

Wat daarna gebeurde is een complete afpeigerings-tour geweest, de jaren daarna hebben ze vrijwel heel Europa plat gespeeld. Deze was zo intens en slopend dat ze even op adem moesten komen waarbij ze godzijdank elkaar nooit uit het oog zijn verloren. In 2013 doken de heren weer dezelfde studio in om hun tweede CD op te gaan nemen en uit te brengen onder de naam Chasing The Rush. Na in 2015 hun 10-jarige bestaan op Ieperfest te hebben gevierd zijn we in 2016 aangekomen.

Gelijk hebben ze aangepapt met Beatdown Hardwear Records (of BDHW; het grootste gespecialiseerde label in Europa) en zijn ze in hun plaatsje Kortrijk de studio van Hearse ingedoken om hun nieuwste album op te gaan nemen. Deze werkelijk waar "meeste pure hardcore" geweldige plaat kreeg de naam Death Blow mee. Mede dankzij mixer en muziek-vormgever Manuel Cohen is dit een van de meest extreme hardcore platen aller tijden geworden.

Ook staat er nog een hele leuke verrassing op de plaat, wel te verstaan dat mijn favoriete death metal brulaap Sven De Caluwe nog een liedje meezingt op het album: hij laat z'n stembanden trillen op het nummer Dashboard Devils, dat daarmee natuurlijk gelijk een van m'n favorieten van het album is! En zo zijn er nog wel meer gasten op het album te horen. Ik zou zeggen: luister en oordeel zelf:

Hans Teirlicnk - vocalen

Tim Vanglabeke - gitaar, vocalen

Nico Degroote - bas

Nick Vanglabeke - drums

  • Dit is echt een serieus goed hardcore album

    Door Marc Brouwer op 24-04-2016 11:21:43