Loading...

Mindshift - Horizon

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 26-04-2016

Tracklist

01. Origin
02. Arise
03. Horizon
04. The Art
05. In The End
06. My Revenge (ft. Bjorn 'Speed' Strid)
07. Eye For An Eye
08. Drowning
09. Suffer In Silence
10. Decay
11. Absolution
12. Light
13. A Thousand Scars
14. Single Session Therapy
15. Refelctions

Omarm de "Stockholm Sound"! Dat is het motto Van Mindshift. Dat belooft wat, Zweden staat immers bekend om een laddervette sound. Mindshift gebruikt deze ervaring en voegt daar heavy riffs en powervolle melodieën aan toe.

In 2006 is deze band opgericht door Johan Lund, en de beste man heeft daar een behoorlijke klus aan gehad om de juiste mensen bij elkaar te vinden. Uiteindelijk is dat na jaren ploeteren toch gelukt, hetgeen resulteert in de huidige bezetting. Na die missie hebben te volbracht kwam in 2012 hun debuut-CD No Regrets uit. En nadat ik qua bezetting te snel was geweest, kwam er toch nog een vocalen-wissel in de vorm van Marcu 'Mao' Uggla. Dat bleek een hele goede zet geweest en zo kon de band naar een hoger niveau opereren. Het verdere verloop van desbetreffende EP's en CD's laat ik even voor wat het is. Momenteel ben ik heel erg geïnteresseerd in hun laatste uit maar liefst 15 nummers bestaande album Horizon.

Het hele concept-verhaal achter Horizon is enorm actueel en vers. Noem de aanslagen in Frankrijk (Hebdo/Bataclan) maar ook de terreur in het Midden-Oosten. Deze hele CD spreekt mij heel erg aan. Normaliter ben ik niet te porren voor zouteloze cleane zang, maar de heren van Mindshift maken wel goed gebruik van deze vocalen, het past precies.

Wat je te verwachten staat is een dosis zeer goed geproduceerde (Eclipse Records) schijf. Je krijgt van alles om je oren geslingerd, weliswaar vrij op safe gespeeld maar zeer goed verpakt. Lekkere groovende drums (love that!) toch tegen een zeer hoog niveau aan tikkende gitaar/bas partijen, en over de zang valt niks verkeerds te zeggen: zeer bruut en bij tijd en wijlen zeer netje en goed ondersteunend zangwerk! Mijn conclusie: Uitstekend album!

Ik mag concluderen dat we hier meer van gaan horen en misschien komen de mannen van Mindshift nog eens naar Nederland (met MMI bijvoorbeeld? Haha!). Hou onze concertagenda in de gaten en je blijft zeker op de hoogte!

Johan Lund - guitars

Marcus 'Mao' Uggla - vocals

Fabien 'Fabz' Perreau - drums

  • Hahahha.

    Door Marc Brouwer op 26-04-2016 23:39:49