Loading...

Gorod - A Perfect Absolution

Gepost in Reviews door Edwynn op 13-02-2012

Tracklist

01. Birds Of Sulphur
02. Sailing Into The Earth
03. Elements And Spirit
04. The Axe Of God
05. 5000 at The Funeral
06. Carved In The Wind
07. Varangian Paradise
08. Tribute Of Blood

Niet om het één of ander, maar zo langzamerhand is Frankrijk ook aan het veranderen in een heuse metalbakermat. Als er even niets om voor te staken valt, worden daar namelijk verdomd sterke metalreleases in elkaar gezet. Ik noem even Deathspell Omega, S.V.E.S.T., Peste Noire en Outcast. Gorod hoort daar wat mij betreft ook gewoon bij. De grote gemene deler van deze bands is de grimmige eigenzinnigheid die ze combineren een hoge dosis muzikale klasse.

A Perfect Absolution is alweer Gorod’s vierde langspeler en barst uit zijn voegen van de progressieve death metal. Het uitgangspunt is brute death metal waar ook grimmig hakkende bands als Suffocation en ons eigen Severe Torture zich met duivels genoegen aan bezondigen. Alleen maakt Gorod er een sport van de luisteraar met een waanzinnige hoeveelheid riffs en breaks in een aaneenschakeling van tempowisselingen volledig tureluurs te maken.

Sommigen van u zullen nu afgehaakt zijn. De doorbijter wacht veel fraais. Het cement van de technische precisiebombardementen op A Perfect Absolution is het ronduit zinderende leadwerk dat te pas en te onpas overal opduikt. Geweldige smaakvolle solo’s die goed in de nummers passen en dus geen moment rieken naar onvervalste gitaarporno á la Malmsteen. De melodieuze momenten doen erg denken aan Watchtower. In de sfeerzetting zingt de naam Cynic zich zachtjes een weg naar de oppervlakte. Om vervolgens weer met een paar splijtende blastpassages terug naar de bodem gerost te worden.

Wie wel houdt van een muzikaal avontuur zit met A Perfect Absolution helemaal geramd. Ondergetekende zal zeer snel het voorgaande werk van deze geweldige muzikanten tot zich gaan nemen.

Julien "Nutz" Deyres - Voices

Mathieu Pascal - Guitars

Samuel Santiago - Drums

Ben "Barby" Claus - Bass

Nicolas Alberny - Guitars