Loading...

Sarah Jezebel Deva - Malediction

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 21-07-2012

Tracklist

1. Lies Define Us
2. When It Catches Up With You
3. This Is My Curse

Sarah Jezebel Deva (geboren in Londen als Sarah Jane Ferridge) heeft in eerste instantie vooral bekendheid vergaard als part time zangeres bij Cradle Of Filth. Daarnaast waren er sporadische bijdragen op albums van anderen, waarbij vooral Therion en (The) K/Covenant indruk maakten. Voor het eerst 'op eigen benen' stond ze met band Angtoria, waarvan zij officieel deel uitmaakte als volwaardig bandlid.

Onder eigen naam verschenen eerder al twee albums, die vanwege beperkte promotie nooit de volle aandacht hebben gekregen (of heb ik zo slecht opgelet?). De nieuwe EP Malediction (alleen digitaal verkrijgbaar) dient als opstapje naar een nieuw aanstaand album. Sarah Jezebel Deva wordt nadrukkelijk gepresenteerd als een vaste band waarvan de naamgeefster de vocaliste is.

Uiteraard kan een EP als deze niet zonder gastbijdragen van bekendere mannelijke collegae. Zo is Björn “Speed” Strid (Soilwork) vertegenwoordigd op opener Lies Define Us. De muzikale koers laat zich vrij eenvoudig raden en zou ik omschrijven als gothic metal met een stevig en duister randje. De vocale krachtpatserij in duetvorm geeft dit nummer de nodige power. Nee, deze keer vermijd ik maar het cliché dat de muziek ballen heeft, om (twee) redenen die ik niet nader ga omschrijven. Hmmm, volgens mij heb ik deze flauwe opmerking al eens vaker gebruikt .....

Het kan eigenlijk ook nauwelijks verbazing wekken dat Dani Filth de andere vocalist is die aanwezig is op Malediction. Waarmee de scheidslijn tussen het werk van diens band en deze solospot van onze Deva erg dun geworden is. Het uit duizenden herkenbare stemgeluid van Filth drukt een zodanig stempel op het nummer dat herkenbaarheid troef is.

Voor de rest is het vooral braaf. De riffs en soms wel degelijk blastend drumwerk worden naar de achtergrond gedrukt ten faveure van zang en toetsen. Voorspelbaar, herkenbaar, nooit spannend, wel degelijk.

AblaZ - Bass

Azz Inferno - Guitar

Damjan Stefanovic - Drums

Dan Abela - Guitar

Sarah Jezebel Deva- Vocals