Loading...

Riff Raff - Leaving D.C.

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 11-08-2012

Tracklist

01. Set Me Off
02. Hail The Rockin` Man
03. Give`m Rhythm
05. I`m Not The One
06. Bad Times
07. Ride On
08. One For The Road
09. Miracle Man
10. We`re Only Here For The Beer
11. Long Live The Night
12. Leaving D.C.
13. Dance Or Die
14. We Came, We Saw, We Had A Ball

Wie bij de naam Riff Raff, net als ondergetekende, meteen aan AC/DC moet denken, zit qua muzikale richting in elk geval meteen goed. Riff Raff is een nummer van het AC/DC album Powerage uit 1978, maar sinds 1997 ook de naam van een AC/DC coverband uit Duitsland. In 2004 werd al een eerste album opgenomen met eigen werk (Eat The Beat), toch werd er voor gekozen om nog maar even AC/DC coverband te blijven. Nu, acht jaar later volgt met Leaving D.C. een nieuwe poging om op eigen benen te staan.

Hoewel niet helemaal afstand wordt genomen van het genre van afkomst, wordt op Leaving D.C. toch wel wat breder gemusiceerd dan 'slechts' AC/DC achtige muziek. Al is en blijft het onvervalste klassieke hardrock wat de klok slaat, er zijn wel wat andere invloeden hoorbaar. Nou ja, wat kun je anders verwachten van een album met titels als Hail The Rockin' Man, Give'm Rhythm, Ride On, One For The Road of We're Only Here For The Beer. Dit zijn toch tracks die garant staan voor de betere party Rock 'n' Roll!

Uitzondering daarop is bijvoorbeeld opener Set Me Off, een bastaardkind van Van Halen's Hot For Teacher, twee druppels water. In Miracle Man wordt overduidelijk gerefereerd aan het gitaargeluid van Led Zeppelin, al vind ik dit een zwakke imitatie. En Bad Times is een bluesrocker naar onvervalste Amerikaanse traditie, inclusief accent in de zang. Deze zanger, met een overduidelijk hoorbare andere afkomst dan de Duitse, is met z'n flexibele stem sowieso een belangrijk onderdeel van het bandgeluid. Hij geeft de muziek een behoorlijk internationale feel.

Getooid met een vette, moderne productie is Leaving D.C. een welkome gast op elk rockfeest. Voor Riff Raff is er in elk geval leven na AC/DC. They Came, They Saw, They Had A Ball!

Steve Betteridge – zang

Ricky Grasser – gitaar

Zoltan Berta – gitaar

Andreas Schwacke – bas

Andreas Schulz – drums