Loading...

Gorerotted - Mutilated In Minutes [Re-issue]

Gepost in Reviews door Gerben Mol op 28-09-2012

Tracklist

01. Hacksore
02. Bed 'Em Behead 'Em
03. Stab Me 'Til I Cum
04. Cut, Gut, Beaten, Eaten
05. Corpse Fucking Art
06. Put Your Bits In A Concrete Mix
07. Mutilated In Minutes, Severed In Seconds
08. Gagged, Shagged, Bodybagged
09. Severed, Sawn And Sold As Porn
10. Limb By Limb
11. Carrion Smelling
12. Cut, Gut, Beaten, Eaten (Live)

2012 is volgens mij het jaar van de re-releases, dat is misschien ook maar goed ook, originelen zijn vaak moeilijk te vinden en als je ze al vindt zijn ze vaak nog knetterduur ook. Je kan tegenwoordig niet meer alles kopen wat er op de markt komt, zo'n stroom goed (en minder goed) materiaal komt er maandelijks uit. Gelukkig voor mij heb ik Gorerotted vroeg ontdekt, al met de Her Gash I Did Slash demo-cd. Dat deed me erg goed en gelijk toen deze plaat voor het eerst uit kwam heb ik em wel gekocht, eigenlijk omdat het me zo aan Carcass deed denken. Helaas bestaat Gorerotted niet meer en zijn enkele leden overgestapt naar The Rotted, ook een erg goede band trouwens maar dat terzijde.

Gorerotted is opgericht in 1997 in Engeland door een stel dronken deathgrind- en horrorfanaten zoals jij en ik waarschijnlijk. Eigenlijk is Gorerotted begonnen zoals zoveel bands; een avondje bieren, horrorfilms en vinyl draaien en ineens, na uren lang de lucht van schraal bier en naturelchips over de longen te hebben genomen roept er iemand; hey, we moeten een band beginnen! En hop, daar komen de ideeën. De jongens van Gorerotted, hevig fans van Carcass, Macabre en Cannibal Corpse als ze zijn, beginnen direct te gooien met de meest gore bandnamen die ze kunnen verzinnen en fantaseren over brute gore smerige tracks over horror en seriemoorden. Dan het plan dit op te nemen en naar een aantal grote metalbladen te sturen en op die manier door de hele wereld uitgekotst te worden. Om niet herkend te worden verzinnen ze ook nog eens bijnamen voor zichzelf als Mr. Gore, Fluffy Offalstench en Milky Orificenlarger.... wat een heerlijke fantasie is dat toch.

Ineens werd de band na het eerste optreden getipt op een advertentie in een groot dagblad genaamd The Sun, hierop heeft de band gereageerd en ik weet niet meer precies hoe het verhaal ging, maar hierdoor heeft de band een paar honderd Engelse ponden verdiend en eindelijk wat geld binnengekregen voor opnames voor een demootje genaamd Her Gash I Did Slash. In 2000 werden ze benaderd door Dead Again Records om een album op te nemen, dit werd het album Mutilated In Minutes. De talloze wisselingen van leden laat ik maar achterwege, dat onthoudt toch niemand. Dit origineel is volgens mij in een oplage van 1500 stuks geperst en momenteel moeilijk te vinden.

Later werd dit album nog eens uitgebracht door Metal Blade en nu weer gereissued door ons eigen Hammerheart Records (tnx Max!) Op dit 'nieuwe' schijfje staat naast het originele album ook nog het een en ander aan bonusmateriaal, maar ja, zoals een aantal van jullie al wel zal weten mogen ze van mij al het bonus materiaal bij re-issues wel weg laten, voegt voor mij persoonlijk niets toe en staat vaak compleet los van de albums. Dat terzijde.

Mutilated In Minutes is voor mij een briljant album! Heerlijk hoe het eerste nummer Hacksore af en toe net strak naast de tel wordt gespeeld. Dat zal wellicht zo bedoeld zijn, want het album is toch wel lekker strak en lekker hard! De nummers zijn niet te gecompliceerd, riffs zijn toch wel afwisselend en de baspartij ligt ook lekker vet in de mix. De drums zijn lekker hakkend en ruig, strak, snel en niet te moeilijk. De grunt en scream wisselen elkaar mooi af zoals Carcass het ons heeft voorgedaan.(moet ik bij zeggen dat sommigen zich een beetje storen aan de scream van mrGore op dit album, zelf vind ik het super!)

Het 2e nummer Bed 'Em, Behead 'Em begint zo lekker! Wat een track! Het begint snel en gaat daarna nog sneller door, vieze vette track vind ik dit! Stab Me 'Til I Cum, een nummer dat volgens mij rechtstreeks uit het repertoire van Cannibal Corpse kan komen, alleen weet Gorerotted bij mij wel de aandacht te blijven trekken. De rest van de tracks moet je zelf maar beoordelen, ik vind ze allemaal even vet. Dus hou je van Carcass, Cannibal Corpse, Blood Duster, Macabre, enz dan is dit album een absolute aanrader. (net als de rest van Gorerotted natuurlijk).

Mr. Gore - Vocals

Goreskin - Vocals

Fluffy Offalstench - Guitars

Dicksplash - Guitars

Mr. Smith - Bass

Jon Rushforth - Drums