Loading...

Malignancy - Eugenics

Gepost in Reviews door Edwynn op 01-10-2012

Tracklist

01. Intro
02. Type Zero Civilization
03. Eugenics
04. Extinction Event
05. Global Systemic Collapse
06. Cataclysmic Euphoria
07. Separatists
08. Monstrous Indifference
09. Cryptobiosis
10. Creatures Of Conformity
11. The Breach

We schrijven een nog onbekend jaartal in de nabije toekomst. Een groep eugenetica weet het zeker. Het uitsterven van het menselijk ras is aanstaande. De enige mogelijkheid om te overleven is de beste eigenschappen over te hevelen naar een nieuwe groep die na de aanstaande ramp de wereld kan gaan bevolken. De wetenschappelijke operatie bevindt zich in een laboratorium diep onder de grond. Niemand had rekening gehouden met wat er allemaal mis had kunnen gaan…

Zo luidt ongeveer het concept van Eugenics, de derde langspeler van de New Yorkse woestelingen Malignancy. Deze heren draaien zo onderhand ook alweer een kleine twintig jaar mee in de extreme metalscene. Toch is het pas de derde echte langspeler uit de kronieken van de band. Uiteraard gaat het om de kwaliteit en niet om de kwantiteit.

Malignancy maakt het de luisteraar niet gemakkelijk met haar ultra-agressieve death/grind dat vanwege de vele technische details het neurotische karakter van een staatsgevaarlijke psychopaat krijgt. Malignancy klinkt niet zo kil en berekenend als een Cephalic Carnage, maar schiet op Eugenics haar vuiligheid wat meer vanuit de heup de toch al verrotte wereld in.

Na een warrig intro dreigen in de eerste seconden van Type Zero Civilization de krijsen en riffs alle kanten op te schieten maar ze worden al snel gebundeld in een verwoestende death metalconcentratie die de luisteraar onmiddellijk van de sokken blaast. De diepe putgrunt grijpt als een wervelstorm om zich heen en heeft een beetje een gelijksoortig chaotisch karakter als de diepe grunts van Karl Sanders van Nile.

Malignancy imponeert met haar technische kwaliteiten maar weet de aandacht er goed bij te houden door gewoon vooral nietsontziend te blasten waarbij een heerlijke golf van gewelddadigheid door de aderen begint te stromen. Dan blijkt dat de vele gekke uitspattingen vooral als inkleuring dient van het brute geweld. Er is geen ruimte voor melodie, wel zijn er kortstondige breakdowns en enkele iets tragere, meer bezwerende schimpscheuten. Het zijn momenten die tot nadere studie dwingen van terreurbrokken als Extinction Event en het van een Cynicopening voorziene Seperatists.

Eugenics is beslist niet voor tere zieltjes. Zoekt u naar brute slooptochten en chronische onrust, zoek dan niet verder. Malignancy biedt de passende excursie voor u.

Danny Nelson - Vocals

Ron Kachnic - Guitar

Roger J. Beaujard - Bass

Mike Heller - Drums