Loading...

Auroch - From Forgotten Worlds

Gepost in Reviews door Gerben Mol op 26-10-2012

Tracklist

01. From Forgotten Worlds
02. Fleshless Ascension (Paths of Dawn)
03. Slaves To A Flame Undying
04. Dregs Of Sanity
05. Talisman For Total Temporal Collapse
06. Terra Akeldama
07. Bloodborne Conspiracy
08. Tundra Moon

Voortgekomen uit de Vancouver (Canada) underground metal scene en ontstaan in 2008, zal 'Lovecraftian death metal' trio Auroch binnenkort hun debuutalbum From Forgotten Worlds uitbrengen. Thrash metal is waar het mee begon in 2008, hi-tech thrash als ik de informatie mag geloven. Nou, van thrash is tegenwoordig niet echt veel meer te horen, van technische death metal des te meer. Oorspronkelijk zou het album al eind augustus uitkomen (in eigen beheer), maar een deal met het Poolse Hellthrasher deed de officiele releasedatum verschuiven naar 26 oktober.

Sommige gitaarriffs doen me nog wel denken aan thrash metal en soms meen ik ons eigen Tom van Dijk (Dead Head) te horen in de zang. Maar het eerste dat in me opkwam toen ik deze release hoorde was Korsakov, de heerlijke vaderlandse deathrash band die ons begin jaren '90 trakteerde op een aantal heerlijke demo's waarvan ikzelf Hangover Heroes de vetste vond. Creepmime is de volgende band die in me opkwam. Toeval? Drie Nederlandse bands waarmee ik dit kwartet als eerste vergelijk? Ik denk het wel. Eigenlijk heeft Auroch in directe zin niets met de voorgenoemde bands te maken, maar sommige stukjes doen me er wel aan denken. Zal het old school gevoel wel zijn.

From Forgotten Worlds gaat een album worden dat voor mij enkel geluisterd wordt wanneer mijn mediaplayer op random staat; niet omdat dit vervelend is om naar te luisteren, in tegendeel. De goed gecomponeerde tracks liggen lekker in het gehoor. De riffs zijn boeiend, de drums zijn lekker rossend, de vocalen zijn afwisselend van grunts naar screams. Nee, niets aan dit album is vervelend, maar toch heeft het voor mij niet die ene klik die je krijgt wanneer je bijvoorbeeld de laatste van Cattle Decapitation opzet. De impact is minder, de muziek dendert niet zo effectief binnen. Desalniettemin wordt er door Auroch goed gemusiceerd, en kunnen de moderne death metal liefhebbers hun slag slaan.

Paul Ouzounov - Guitars, Vocals

Sebastian Montesi - Guitars, Vocals

Zack Chandler - Drums