Loading...

Lecherous Gaze - On The Skids

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 24-10-2012

Tracklist

01. Lyin' In the Road
02. Scorpion
03. Bagagazo
04. Frustrated
05. Born On a River
06. Ravenous
07. War Woman
08. Passion Flower
09. Lucifera
10. The Grasp
11. Redeemer

Er is een reïncarnatie van de 'legendarische Californische sleaze rock legende' Annihilation Time: Lecherous Gaze. Ster van het gezelschap was en is gitarist Graham Clise. Want waar zou de rauwe, bijna punky rock 'n' roll zijn zonder een flitsende gitarist. De band liet al eerder van zich horen middels een ongetitelde/selftitled EP, nu is het tijd voor een volwaardig albumdebuut: On The Skids.

Wie zin heeft in een potje ongecompliceerde rauwe vuige rock in een vettig jaren '70 sausje zit hier gebakken. Zoals gezegd behoorlijk gitaargericht, daar kan zelfs de lichtelijk storende, krassende zang niks aan veranderen. Heerlijke ouderwetse riffs en gierende solo's vormen de hoofdmoot van On The Skids, met uiteraard het geluid consequent op standje distortion. Al is het wachten op de instrumentale afsluiter Redeemer voordat Graham Clise helemaal de hoofdrol voor zich mag opeisen; hij doet dit dan ook met verve. Helaas duurt het nummer veel te kort, slechts twee minuten.

Voordat het dus zover is krijgen we een tiental smerige rauwe, veelal opzwepende rockers voorgeschoteld, waarbij ik me met alle plezier voorstel hoe dit er op het podium aan toe gaat. Ik stel me een soort van lange jamsessie voor met een Hendrix-like gitaarheld die te pas en te onpas het hele podium aan gort soleert. Damn, een nummer als Bagagazo brengt toch het beste uit de psychedelische gitaarrock naar boven, vooral: wat een solo! Ik herken er in de verte ook wel een beetje Black Sabbath in, maar deze muziek is toch vooral meer Rock, met een hoofdletter, ja!

De bijgevoegde info staat bol van de zelfrelativerende teksten en humoristische zinsneden. Ik denk dat we dan ook niet bang hoeven zijn dat Lecherous Gaze ooit gaat zwichten voor een cleaner geluid of meer gestroomlijnde/pakkende muziek. Het eigen en spelplezier staan voorop, en inderdaad: 'humor does belong in music'. Laat Lecherous Gaze maar schuiven.