Loading...

Grand Supreme Blood Court - Bow Down Before The Blood Court

Gepost in Reviews door Edwynn op 25-11-2012

Tracklist

01. All Rise!
02. Bow Down Before The Blood Court
03. There Shall Be No Acquittance
04. Veredictum Sanguis
05. Behead The Defence
06. Grand Justice, Grand Pain (instrumental)
07. Fed To The Boars
08. Circus Of Mass Torment
09. Public Castration
10. Piled Up For The Scavengers
11. … And Thus The Billions Shall Burn

Het is gedaan met de draaideurcriminelen die er met een lullig taakstrafje vanaf denken te komen. Het is gedaan met de notoire regelovertreders die extra zakcentjes bij elkaar hebben gespaard om de ingecalculeerde boetes mee te kunnen financieren. Het is ook gedaan met de moordenaars en verkrachters die na enkele zonsop en ondergangen playstationnen op staatskosten weer op vrije voeten komen. Want vanaf heden wordt al het tuig berecht door een nieuw soort rechtbank: Grand Supreme Blood Court. De rollen van de Brammetjes Moskowicz, broertjes Anker of vrouwtjes Weski zijn definitief uitgespeeld want dit vijfkoppige tribunaal eist niets anders dan bloed en dood van de beklaagden. Nederland zal vanaf heden een stuk veiliger zijn. Of toch niet…

Wie de namen achter Grand Supreme Bloodcourt hard opleest, weet wat hem of haar te wachten staat. Want Bob Baghus, Eric Daniels, Theo van Eekelen en Martin van Drunen zijn vanwege hun werk voor Asphyx en/of Hail Of Bullets welhaast synoniem geworden voor oerdegelijke, klassieke death metal. En dat is precies waar het album Bow Down Before The Blood Court vol mee staat. Geen blastbeats of moderne technische poespas, maar gewoon driftig hakkende death metal die aan zeer regelmatig onderbroken wordt door de ijzeren greep van een logge doomriff. De veroordelingen worden smaakvol gedeclameerd door de kenmerkende strot van Martin van Drunen. Hart en ziel ligt er weer duidelijk hoorbaar in.

Afgezien van het rechter/beulconcept kun je je afvragen waarom dit onder de naam Grand Supreme Blood Court is uitgebracht. Nummers als Behead The Defence, Fed To The Boars en Piled Up For Scavengers ademen Asphyx uit alle denkbare poriën. Compleet met de kenmerkende abrupte openingen en al. Het één en ander heeft te maken met de wens van de gestopte Eric Daniels om weer eens wat hards te doen. Bloed kruipt immers waar het niet gaan kan. En waarom ook niet. Zo lang dat ijzersterke kwaliteit death metal als dit oplevert, hoor je ook mij dan ook niet klagen. Bovendien van een rechtbank die een titel als Behead The Defence in haar wetboek heeft opgenomen, wil ik niet weten wat die met een jury zal doen.

In de vorm van afsluiter ... And Thus the Billions Shall Burn staat er ook een heuse epische kraker op die kan wedijveren met de titelnummers van The Rack en Last One On Earth. Het geheel is allemaal van een krachtig en zwaar geluid voorzien door niemand minder dan Dan Swanö. Kortom, wie de uit duizenden herkenbare death metal van de mannen achter Asphyx en Hail Of Bullets een warm hart toedraagt, kan zonder problemen het spaarvarkentje weer stukslaan. Bow Down Before The Court staat boordevol kwaliteit die haar gelijke in deze stijl niet snel kent. Grand Supreme Blood Court is hier om ons te veroordelen tot death metal. Maar dat is voor de liefhebber beslist geen straf.