Loading...

9mm - Volle Kraft Voraus

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 06-12-2012

Tracklist

01. Geh mir aus den Augen
02. Jetzt feiern wir mit Freunden
03. Volle Kraft Voraus
04. Libertad o Muerte
05. Nacht der Werw”lfe
06. Mainstream
07. Dem Freund die Hand - Dem Feind die Stirn
08. Im Namen des Herrn
09. Meine Kinder
10. Popstars 2015
12. Ich will hier raus
13. Prosit

Ter voorbereiding op mijn bespreking van het nieuwe album van de Duitse feestvierders van 9MM heb ik nog eens even doorgelezen wat ik over hun vorige album Dem Teufel Ein Gebet schreef ruim een jaar geleden. Na een eerste beluistering van Volle Kraft Voraus kom ik bijna tot de slotsom dat ik die review hier eigenlijk klakkeloos kan herhalen.

'Never change a winning team' lijkt het credo: aan het concept is helemaal niks veranderd en het etiketje 'Deutschrock' blijft onverminderd de spijker op de kop slaan. Een houten kop waarschijnlijk, van al het gefeest en gezuip, dat dan weer wel. De populariteit van 9MM in het Duitse taalgebied blijft dan ook zonder enig probleem gehandhaafd. Dit is en blijft feestmuziek bij uitstek, biertje in de hand, gebroederlijke pose(s) aannemen en meelallen maar. De Duitse taal blijkt daar uitermate geschikt voor, en zanger Rock Rotten geeft zelf het goede voorbeeld.

Het klinkt negatiever dan ik het bedoel, maar eigenlijk heb ik aan mijn bespreking van de genoemde voorganger helemaal niks toe te voegen. Volle Kraft Voraus doet precies dat wat die titel belooft. De clip van opener Geh Mir Aus Den Augen was al eerder te zien en te horen, dit nummer is exemplarisch voor het gehele album, en zegt eigenlijk alles. Rest mij eigenlijk niks anders dan net als dit album af te sluiten met een welgemeend Prosit.

Rock Rotten - zang, gitaar

Ritchie - gitaar

Maubi - bas

Angel - drums