Loading...

Necrowretch - Putrid Death Sorcery

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 06-02-2013

Tracklist

01. Ripping Souls Of Sinners
02. Purifying Torment
03. Goat-Headed
04. Putrid Death Sorcery
05. Impious Plague In Catacombs
06. Spewed From Hell
07. Defiler Of Sacrality
08. The Anthropomancer
09. Soiled Into A Crypt
10. Necrollections
11. Repugnizer

Het in 2008 opgerichte Necrowretch (uit Frankrijk) bracht tot nu toe drie tapes, één 7 inch en één 12 inch uit, die 'slechts' in de underground op bescheiden bijval konden rekenen. Dat het duo / de band dan vervolgens door Century Media wordt opgepikt lijkt dan redelijk bijzonder, of op z'n minst opvallend. Hoe dan ook, eind januari kwam via dat label debuutalbum Putrid Death Sorcery uit.

De elf tracks van dit debuut zijn in de basis simpelweg degelijke death metal; niet te bruut, niet te technisch, eerder old school te noemen. Met daarnaast invloeden uit thrash en vooral black metal komt het geheel in elk geval eerlijk en vertrouwd over. Enig minpuntje lijkt me in eerste instantie de zang: ik had hier graag een stoere, diepe grunt gehoord in plaats van de relatief hoge zang / krijs (met galm) die niet altijd optimaal bij deze muziek past, vind ik. Het overige gekerm en gegrom kan er daarentegen prima mee door.

Pluspunt zijn de riffs, die vrij evenredig verdeeld lijken te worden qua origine, beetje thrash, beetje death, en ok, iets meer black metal. Of gewoon er tussenin, maar altijd rauw en vaak schel. Het tempo doet daar aan mee: aangenaam vlot, maar niet overdreven snel, beetje midtempo hier, galopperend ritme daar; ook weer een beetje van alles wat. Overeenkomsten: zowat alle nummers zijn kort en compact, en de sfeer die neergezet wordt is niet echt om vrolijk van te worden.

Nummers als Purifying Torment, het ratelende Goat-Headed en vooral titelummer Putrid Death Sorcery behoren aan het begin van het album zeker tot de snellere tracks en hebben een behoorlijk black metal feel over zich. Mede dankzij de toch wat aparte vocalen en wat rauwige productie wordt in elk geval een aangenaam donker sfeertje neergezet, old school ende trve.

Impious Plague In Catacombs is in deze context bijna melodieus te noemen, sfeervol intro, occult sfeertje, creepy bijna. Leuk gedaan wat mij betreft en een welkome afwisseling tussen het uptempo geweld. Geldt ook wel een beetje voor Necrollections, met tragere passages die een lekker duister sfeertje oproepen.

Al met al blijft er een prima beluisterbaar schijfje over, ergens op de grens van black en death metal, met voldoende elementen van beide om de muziek in evenwicht te houden. Die balans geldt eigenlijk ook voor het album op zich: geen uitschieters, geen minpunten. Gewoon degelijk, gemiddeld, een echte zeven op het rapport.

Vlad - Guitars, vocals

Amphycion (Florent B-Manquat)- Bass

(Desecrator - Live drums)