Loading...

Sacred Steel - The Bloodshed Summoning

Gepost in Reviews door Kirsten van den Berg op 23-02-2013

Tracklist

01. Storm of Fire 1916
02. No God / No Religion
03. When The Siren Calls
04. The Darkness of Angels
05. The Bloodshed Summoning
06. Under the Banner of Blasphemy
07. Black Towers
08. Crypts of the Fallen
09. The Night They Came to Kill
10. Join The Congregation
11. Journey Into Purgatory
12. Doomed to Eternal Hell
13. Perversion of the Scriptures (bonus track)
14. Unbinding the Chains (bonus track)
15. Dig Up Her Bones (The Misfits cover / bonus track)

Duizend bommen en granaten! Sacred Steel knalt een nieuw album het powermetal genre binnen. Voor de door de wol geverfde metalfan een heerlijke verademing. De ‘oude’ Duitse rockers (de band werd opgericht in 1996) laten met The Bloodshed Summoning zien dat ze het nog niet verleerd zijn. Wie niet vies is van een paar demonen en wat blasfemie, kan de haren prima even losgooien op een van de vijftien nummers.

The Bloodshed Summoning is alweer het achtste album van de band. De kans dat de Duitsers zich ooit vast gaan pinnen op een genre is klein. We hebben de mannen heavy, doom, (bijna) death, en powermetal horen maken en zo te horen zijn ze voorlopig nog niet klaar met experimenteren.

Ook het nieuwste album gaat alle kanten op. De snelle riffs en ritmes overheersen, de powermetal heeft duidelijk de boventoon. Sacred Steel laat ons tekstueel niet in de steek; we krijgen precies wat we verwachtten. Demonen, satan en andere duistere sprookjes worden met overtuiging bezongen door zanger Gerrit Mutz. Toch vinden we ook rustigere, meer melodieuze nummers die meer weg hebben van hoe de band klonk in de beginjaren. Lekkere 80’s heavy metal, bijna vergelijkbaar met bands als Iron Maiden.

Sacred Steel stelt ons niet teleur met dit album. Vooral de fans van het eerste uur kunnen er eens lekker voor gaan zitten zodra de cd in de radio wordt gestopt. De twee bonustracks Unbinding The Chains (lekker gitaarspel afgewisseld met heel wat power) en Perversion Of The Scriptures (knalt er lekker in!) mogen zeker niet worden vergeten. Als laatste vinden een kleine toegift in de vorm van een cover van The Misfits (Dig Up Her Bones). Het luisteren waard!

Gerrit P. Mutz - Vocals

Jens Sonnenberg - Guitar

Jonas Khalil - Guitar

Kai Schindelar - Bass

Mathias Straub - Drums