Loading...

Rotting Christ - Kata Ton Daimona Eaytoy

Gepost in Reviews door Geert van der Laan op 23-04-2013

Tracklist

01. In Yumen – Xibalba
02. P'unchaw kachun - Tuta kachun
03. Grandis Spiritus Diavolos
04. Κατά τον δαίμονα του εαυτού
05. Cine iubeşte şi lasă
06. Iwa Voodoo
07. Gilgames
08. Русалка
09. Ahura Mazda-Aŋra Mainiuu
10. Χ ξ ς' / 666
11. Welcome To Hel (bonus)

Griekenland heeft het zomerse leven veel moois te bieden waaronder de heerlijke zon, een ijskoud glas Mythos bier om de zalige gyros mee weg te spoelen en natuurlijk de bekendste metalband uit Hellas genaamd Rotting Christ. Een even grote zekerheid als de goudgele zon die je kanis verbrandt terwijl je tenen het water aftasten, is het verschijnen van een nieuw album van de gebroeders Tolis die inmiddels alweer hun elfde album bij elkaar wisten te pennen: Κατά τον δαίμονα εαυτού / Kata Ton Daimona Eaytoy.

Mysterieus fluisterende incantaties met trage drums en zware akkoorden creëren een onheilspellende lokroep. De ietwat duistere toon is door In Yumen – Xibalba dan ook meer dan gezet. Lang duurt het niet voordat de vertrouwde en typische stijlkenmerken van Rotting Christ om de hoek komen kijken. Ook op dit nieuwe album staat het warme gitaargeluid centraal en zijn de meefluitbare gitaarriedels niet minder innemend dan op eerder werk. Zoals we inmiddels gewend zijn, wordt er flink rondgesmeten met samples ter vergroting van de sfeer die dit keer vrij duister uitpakt. Tel hier uiteraard de herkenbare zang van Sakis bovenop die met aparte klanken op vocaal gebied een behoorlijke variatie weet neer te zetten.

Enige smet blijft dat sommige stukken vrij veel herhaling bevatten. Net op het cruciale moment van verslapping buigen de schitterende melodieën dit nipt weer recht. Bij lange na zijn niet alle nummers van een even sterk kaliber en helaas sluipen sommige tracks dan ook onopgemerkt langs. De sterkste troef in handen blijft de combinatie van het melodisch gitaarwerk en het strakke samenspel gegoten in aantrekkelijk uitheemse klanken. Ook op dit elfde album blijft deze fier overeind met hierbij het geleverde bewijs dat de koek nog lang niet op is.

Themis Tolis - Drums

Sakis Tolis - Guitars, bass, keyboards, vocals