Loading...

Larceny - My Fall

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 05-04-2013

Tracklist

01. My Fall
02. End Of Lies
03. My Agony Of Aimlessness
04. Love! You! Dead!
05. Gunpowder Night
06. Still
07. Rush
08. Smoke And Ashes
09. Eat Me Alive

Het Duitse Larceny is eind 2004 opgericht en bracht eerder een demo en een titelloos debuutalbum in eigen beheer uit (2010). Inmiddels een paar jaar ouder, wijzer en rijper is het tijd voor de opvolger My Fall. Larceny bestaat uit vier mannen en twee vrouwen die een allegaartje aan muziek brengen, dat allemaal onder het dakje heavy metal te plaatsen valt.

Geopend wordt met het titelnummer, en die valt meteen lekker binnen. Dit nummer doet in eerste denken aan moderne thrash metal, maar dan wel met een poging tot een catchy refrein. Ik zeg nadrukkelijk poging, want elke poging tot pakkendheid wordt aan gort geschreeuwd door een irritant hese krijsstem die voor zang moet doorgaan. Daar waar de cleane dameszang nog best het aanhoren waard is, klinken die andere vreselijke vocalen volledig in strijd met het pakkende toetsenspel op de achtergrond.

End Of Lies opent ook weer best veelbelovend in een bijna black metal achtige stijl, hier past die hese krijs al wat beter. Maar ironisch genoeg wordt dit weer teniet gedaan door er een clean zanglijntje doorheen te laten zwieren, zonder ook maar enige samenhang tussen beiden, naar mijn idee. Dit nummer doet me een beetje denken aan Cradle Of Filth en bevat diezelfde mengvorm van melancholische gothic en black metal waar die band zo bekend mee is geworden. Er zit een wat rare break in het nummer met een pianostukje, ook hier lijkt enige coherentie te ontbreken, het nummer wil daarna niet meer echt lekker op gang komen.

My Agony Of Aimlessness begint daarna heel rustig, maar knalt er vervolgens lekker thrashy vandoor. Ook hier horen we weer die meerstemmige zangpartijen, waar ik inmiddels mijn bedenkingen bij begin te krijgen. Ook de piano is in dit nummer redelijk overbodig en haalt nodeloos de vaart uit het verder best wel lekkere nummer.

Thrash lijkt dan toch wel de hoofdmoot te zijn in de muziek van Larceny, want ook Love! You! Dead! (met stevige mannengrunt) en Rush (hallo latere Metallica) vallen onder die noemer te plaatsen. Daar staan weer tracks als Gunpowder Night, Still en Smoke And Ashes tegenover, waarin de band wanhopige pogingen doet om modern te klinken, waardoor een soort van thrash / metal / core mix ontstaat. Met heavy gitaarwerk, wisselende zang met catchy refreintjes en een sporadische breakdown lijkt dat op papier wel te gaan lukken, maar de uitvoering laat naar mijn mening toch echt te wensen over. De ideeën lijken als los zand aan elkaar te hangen, en vooral die piano komt me na een paar nummers echt de strot uit. Om over dat geschreeuw nog maar te zwijgen (goed plan dus). My Fall bevat een paar leuke tracks en bij vlagen zeer aardig gitaarwerk, maar een heel album lang werkt deze band me op de zenuwen.

Lukas "Luki" Frankenhauser - Bass

Dennis Siebert - Drums

Oliver Gaupp - Guitars

Andreas Augat - Guitars

Conny Ott - Keyboards

Anna Rantou - Vocals