Loading...

Black Bull - Rock All Night

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 23-06-2013

Tracklist

01. Newport Boulevard
02. Dirty Game
03. Danger Zone
04. Rock All Night
05. Hunted
06. Rape me Back
07. Seven Seas Apart
08. Wrong
09. Ritual
10. Red Wolf
11. Rape Me Back (Piano Version)

Black Bull is een hardrockband die bestaat uit een voornamelijk rondreizend internationaal gezelschap, dat de laatste jaren opereert vanuit Praag. De band is dus vooral live erg actief, maar heeft besloten nu ook een album op te nemen. Rock All Night is daarmee het debuut , met een veelzeggende titel. Black Bull brengt energieke, klassieke hardrock, met als voornaamste aandachtspunt zangeres Lucie.

Heel eerlijk gezegd klinkt de hardrock van Black Bull niet heel bijzonder. De band waagt zich niet buiten de grenzen van het klassieke genre, maar voert de muziek wel tot in de puntjes verzorgd uit. De zangeres en de melodieuze insteek zorgen er voor dat een aantal van de nummers van Rock All Night zo op de radio kan. De uitvoering is namelijk swingend, zelden te hard of te rauw, en kleurt (te) perfect binnen de lijntjes.

Heerlijke niks aan de hand muziek voor op een fraaie zomerse dag, bij voorkeur op een festival in de stralende zon, de koude pilsener binnen handbereik. De voetjes zullen automatisch gaan meetappen op deze muziek, het hoofd mag af en toe zelfs een beetje meebuigen met de groovende ritmes. De zangeres zorgt daadwerkelijk voor een eigen gezicht, al is het alleen al vanwege de typisch Duitse of Oost-Europese manier van zingen, zich daarbij niet bekommerend om een levendige uitspraak van het Engels. Begrijp me goed, met haar vocale kwaliteiten is niets mis, zowel clean als wat rauwer schreeuwend staat ze haar mannetje, maar de intonatie is weinig sprankelend, terwijl juist een sterke levendige pres(en)tatie een interessante meerwaarde zou kunnen vormen voor deze swingende muziek. Sterker nog: die zou je mogen verwachten van een band die het voornamelijk moet hebben van live optredens.

Het album begint lekker met nummers als Newport Boulevard, Dirty Game en Danger Zone. Het zijn lekkere midtempo stampers en doen mijn oude hardrock hart wel sneller kloppen. Titelnummer Rock All Night voert het tempo wat op en ronkt lekker weg. Prettige bijkomstigheid is dat de gitaren zich bij vlagen prima doen gelden. Daarna zakt het album helemaal in elkaar en volgen er een paar tracks die te flauw of te vrijblijvend zijn. Nummers met een balladesque (Hunted) of wel erg poppy (Rape Me Back) insteek die te slap zijn om op een heavy rockalbum te mogen verschijnen (naar mijn menig dan) zijn dan misschien wel interessant voor de afwisseling, maar halen (nodeloos) de schwung uit het geheel.

Gelukkig wordt later de draad weer opgepakt; vooral Ritual en Red Wolf kunnen me wel weer bekoren. Over het geheel weet Black Bull met hun degelijke hardrock echter wel te overtuigen, een spetterende uitvoering staat daar garant voor. Laat de band maar lekker de internationale podia onveilig maken, ik denk dat de band daar namelijk het best tot z'n recht komt.

Lucie Roubickova - Vocals

Otto Kokstein - Bass

Filip Simbera - Guitar

Svatopluk Sutera - Drums