Loading...

Magister Templi - Lucifer Leviathan Logos

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 13-07-2013

Tracklist

01. Master of the Temple
02. Lucifer
03. The Innsmouth Look
04. Leviathan
05. Tiphareth
06. Logos
07. Vitriol

Het leuke aan een label als Cruz Del Sur vind ik dat ik van te voren al kan verwachten dat eigenlijk alles dat het label uitbrengt me bevalt. Daarmee verrast het label me zelden, dat is misschien een nadeel, maar teleurgesteld ben ik nog niet echt. Deze keer is het de beurt aan het Noorse Magister Templi, dat met Lucifer Leviathan Logos z'n eerste volledig album uitbrengt. Slechts EP Iao Sabao! ging dit werkstuk een jaar geleden voor; de band is actief sinds 2008.

De band speelt een klassieke vorm van licht bombastische heavy metal met een doom-feel, die behoorlijk teruggrijpt naar vooral de jaren '80. Namen die me ter vergelijking te binnen komen zijn Candlemass, Trouble, een beetje Mercyful Fate, en een vleugje occulte NWOBHM zoals (onder anderen) Angel Witch, Witchfinder General en Pagan Altar produce(e)r(d)en; maar dan een stuk meer volwassen. Ook een labelgenoot als Argus komt redelijk in de buurt.

Het album gaat overtuigend van start met Master Of the Temple, dat me meteen bij de kladden grijpt als een klassieke heavy metaltrack, overgoten met een verrukkelijk duister/occult sausje. Deze is nog redelijk uptempo en laat horen dat Magister Templi ook deze pakkende kant van de muziek beheerst. Lucifer is hierna al een stuk trager en dreigender en laat meer het doomaspect overheersen. Trager, zwaarder en met onheilspellende zang en gitaarlijnen.

Natuurlijk draait het hier om de sfeer en het gevoel dat de luisteraar zelf bij de muziek heeft/krijgt, zoals het goede doom betaamt. Dat zit wat mij betreft hier wel goed. Slepende tracks worden afgewisseld met old school heavy metal, de ene keer dreigend en onheilspellend, de andere keer episch en gedragen (Leviathan), een enkele keer zelfs dromerig (Vitriol) of depressief (The Innsmouth Look). Aan sfeer en emotie dus geen gebrek. Aanrader!

Abraxas d'Ruckus - Vocals

David Ulleland "Baphomet" - Guitar

Patrick Møller Nilsen "Patriark" - Guitar

Audun Ulleland "Grimmdun" - Drums

Akoman - Bas