Loading...

Chaostar - Anomima

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 27-06-2013

Tracklist

01. MA
02. Un pensiero per il destino
03. Sorrow Descending
04. Medea
05. Dilate the Time
06. Les reminiscences extatiques
07. Truth Will Prevail
08. Όμορφη κόρη (Fair Maiden)
09. The Charmer
10. L'idee fixe
11. Misery’s King
12. Canticles 2 (bonus track)

Tja, het zou makkelijk zijn om Chaostar links te laten liggen als metal liefhebber/zine/reviewer/whatever zijnde, maar de aanwezigheid van SepticFlesh mastermind Christos Antoniou gebied me toch minimaal om even te gaan luisteren. Met Chaostar is hij al sinds 1998 af en aan actief, het huidige album Anomima is alweer het vijfde in de rij.

Al snel blijkt dat de muzikale insteek van Chaostar helemaal niks te maken heeft met 's mans hoofdband. Wat we hier te horen krijgen is in de basis klassieke muziek, maar dan gelukkig wel met een twist. Naast invloeden uit de wereldmuziek, zijn er vooral elementen uit de ambient of darkwave die dit album enigszins avontuurlijk maken. Experimenteel is deze muziek zeker, saai wordt het nooit, ik blijf geboeid luisteren naar het verloop van het album, in afwachting van wat er nu weer gaat gebeuren. Voorbeeld: Truth Will Revail eindigt echt heel verrassend!

Metalpuristen zullen niks met Anomima kunnen, zo is er geen gitaar op te bekennen, wel elektrische viool, percussie, serene toetsenklanken en gevarieerde vocalen. Avontuurlijk ingestelde muziekliefhebbers (ik impliceer hiermee geen tegenstelling) raad ik zeker aan het album eens te gaan beluisteren. waarbij vooral de opgeroepen donkere sfeer als pluspunt genoemd mag worden. Beschouw dit schrijfseltje dan ook maar niet als review als zodanig, meer als kennisgeving van het gebodene, met de aantekening dat dit album met experimentele, veelzijdige en boeiende muziek serieuze aandacht verdient. Luister en oordeel zelf.

Christos Antoniou - Keyboards, samples

Androniki Skoula - Vocals

Fotis Benardo - Drums, percussion

George Diamantopoulos - Bendir, kaval, sarod, yayli tanbur (traditional instruments)

Charalampos Paritsis - Electric violin

Dionisis Christodoulatos - Synthesizers