Loading...

'77 - Maximum Rock 'n' Roll

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 28-10-2013

Tracklist

01. Maximum Rock'N'Roll
02. Don't You Scream
03. Down and Dirty
04. Highway Rebel
05. Jazz It Up
06. Stay Away From Water
07. You Bore Me
08. Take Me or Leave Me
09. Virtually Good
10. 16 Year-Old King

Precies twee jaar geleden besprak ik het tweede album High Decibels van de Spaanse hardrockers met de toepasselijke naam '77. Toepasselijk, want dat jaartal zou, zo te horen aan de muziek, ook zomaar het jaartal kunnen zijn waarin deze band z'n oorsprong heeft gevonden. Ik omschreef daarbij de muziek als: "nog meer AC/DC dan die band zelf tegenwoordig klinkt". Schaamteloos kopieergedrag of heldenverering, ik kwam er indertijd niet uit. Maar eens horen hoe dat op de opvolger Maximum Rock'n'Roll is.

Het statement van de band zelf over hun nieuwste album doet in elk geval vermoeden dat de band muziek speelt die recht uit het hart komt. Zij stellen dat de albumtitel Maximum Rock'n'Roll veelzeggend is voor de intenties van de band. Voorop staan krachtige riffs en pakkende refreintjes, '77 doet wat ze het beste kunnen: samen rock 'n' roll songs spelen.

Titelnummer Maximum Rock'n'Roll, Down And Dirty, Highway Rebel en Stay Away From Water zijn goede voorbeelden van het vertrouwde AC/DC ...uuuhhh... ik bedoel '77 geluid. Dwingende en swingende seventies boogie hardrock uit het boekje, voetjes van de vloer, vuisten in de lucht en meefeesten geblazen. En natuurlijk spetterende gitaarsolos's. Zoals beloofd: muziek gebaseerd op lekker in het gehoor liggende riffs, simpel stampende ritmes en catchy, meezingbare refreintjes.

Echter claimt '77 op dit album ook wat andere geluiden te laten horen, waarmee geprobeerd wordt om wat variatie in de eenvoudige partymuziek te brengen. Als voorbeeld daarvoor wordt You Bore Me, met Lars Goran Petrov van Entombed als gastvocalist, genoemd. Laat dit nou net een van de saaiste nummers van het album zijn; niet echt geslaagd dus. Sowieso is het tweede gedeelte van het album wat gezapig, het feestgedruis houdt niet het hele album aan.

Waarmee ik alleen maar tot de conclusie kan komen dat '77 een onvervalste AC/DC kloon is en blijft. Is niet erg, maar doe daar dan gewoon niet te moeilijk over. Het is wat het is; party on!

Armand Valeta - zang, gitaar

LG Valeta - gitaar

Dolphin Riot - drums

Raw - bas