Loading...

Abramelin - Transgressing The Afterlife - The Complete Recordings 1988-2002

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 07-11-2013

Tracklist

CD1
01. Human Abattoir
02. Humble Abode
03. Dearly Beloved
04. Relish The Blood
05. Cannibal Apocalypse
06. Final Biopsy
07. Malicious Genocide
08. Relish The Blood
09. Human Abbatoir
10. Intro
11. Deprived Of Afterlife
12. Death Of Millions
13. Eternal Suffering
14. Morbid Love
15. Cold Blood
16. Penetrate The Hymen
CD2
01. Misfortune
02. Grave Ideals (Nekromaniak)
03. Spiritual Justice
04. Humble Abode
05. Stargazer (The Summoning)
06. Stargazing (Stargazer II)
07. Deprived Of Afterlife
08. Invocation
09. Cantara (Dead Can Dance cover)
10. Exothermia (instrumental)
11. Give And Take (rehearsal)
12. Stargazer (rehearsal)
13. Dearly Beloved (rehearsal)
14. Human Abattoir (rehearsal)
15. Final Biopsy (rehearsal)
CD3
01. Pleasures
02. Your Casualty
03. Waste
04. Bleeding Hearts
05. The Germ Factory
06. Flesh Furnace
07. Plague
08. Nycto Mortis (instrumental)
09. Misfortune (live)
10. Spiritual Justice (live)

Net zoals de zojuist besproken verzamelbox met opgegraven opnamen van Treblinka, is er van het Australische Abramelin ook zo'n feestpakketje samengesteld. Eveneens als 3CD of 5LP, met uiteraard uitgebreid leesvoer erbij (interviews met zanger Simon Dower en gitarist Tim Aldridge), een hele zwik foto's, en een nieuwe layout en artwork. Dat er een poging is gedaan om de oorspronkelijke opnames een beetje op te poetsen (lees: te remasteren) is tegenwoordig eigenlijk ook al een vanzelfsprekendheid.

Eigenlijk dekt de bandnaam Abramelin niet helemaal de lading, want ook de periode dat de band nog Acheron heette (1988-1994) is meegenomen. Waardoor de subtitel van dit pakket, The Complete Recordings 1988-2002, weer wel helemaal logisch is. Met deze release heb je dus gelijk het gehele oeuvre van deze band(s) compleet. Overigens werd de naam indertijd gewijzigd vanwege een Amerikaanse naamgenoot.

De eerste CD bestaat uit de vier tracks van de debuut EP Transgression From Acheron uit 1994. Die wordt aangevuld met de drie releases die onder de naam Acheron werden uitgebracht in de jaren 1990-1992. Daartussen vinden we in de vorm van Cannibal Apocalypse nog een eerder onuitgebracht nummer.

Het tweede schijfje bestaat uit het debuutalbum uit 1995 met de verrassende naam Abramelin. Deze wordt aangevuld met een vijftal oefenruimte opnames. Ook hier weer een eerder onuitgebracht nummer, het instrumentaaltje Exothermia. CD nummer drie bevat logischerwijs het tweede en laatste album Deadspeak (2000). Het is bijna geen verrassing meer dat we ook hier een niet eerder uitgebracht instrumentaal nummer aantreffen: Nycto Mortis. Daarnaast horen we nog zeven niet eerder uitgebrachte live nummers.

Hetgeen in eerste instantie Acheron, en later Abramelin in muzikaal opzicht te bieden heeft wijkt eigenlijk nauwelijks af van wat Australische bands in het algemeen te bieden hebben, zeker waar het om death metal gaat: namelijk van dik hout zaagt men planken death, ofwel death metal met de botte bijl. Uiteraard old school, gezien de jaren van oorsprong, en voornamelijk ontdaan van subtiliteiten. Gewoon rechttoe rechtaan, regelmatig naar grindcore neigende beenharde metal. Technisch wel sterk uitgevoerd, dat dan weer wel, de muziek zit goed in elkaar.

Op het laatste album Deadspeak horen we uiteindelijk toch ook wel wat andere invloeden in de muziek. Zo is bijvoorbeeld de (lange) afsluiter van dat album, Plague, bij vlagen behoorlijk melancholisch van sfeer, waarmee het de richting uitgaat van semi-gothic death/doom, compleet met akoestische gitaarpassage. Naast de oorspronkelijk verrottende death metal natuurlijk. Want laat daar geen misverstand over bestaan: Abramelin was een heerlijk smerige death metal band.

Simon Dower - vocals

Tim Aldridge - guitars

Grant Karajic - bass

Matt Wilcock - guitars

Lance Lembrin - drums