Loading...

Benighted - Carnivore Sublime

Gepost in Reviews door Edwynn op 07-03-2014

Tracklist

01. X2Y
02. Noise
03. Experience Your Flesh
04. Slaughter Suicide
05. Spit
06. Defiled Purity
07. Jekyll
08. Collection of Dead Portraits
09. Carnivore Sublime
10. Les Morsures du Cerbère
11. June and The Laconic Solstice

Benighted is een Frans death/grind-orkestje dat alweer een kleine vijftien jaar meedraait. Vooral het album Icon uit 2007 bracht de band eventjes in de spotlights van alternatief Nederland doordat het in de moordlijst van Oor opdook. Zeg je ‘metal’ en ‘Frankrijk’ in één zin dan zal al wel duidelijk moeten zijn dat het er niet zachtzinnig aan toe gaat. Benighted is een tamelijk extreem clubje dat op hoge snelheden allerhande vunzigheid debiteert. Carnivore Sublime is de titel van hun laatste boreling.

Het album staat weer garant voor een orkaan aan smerigheid dat paradoxaal genoeg tot in de puntjes verzorgd is. De band is technisch erg begaafd, maar verzandt nergens in moeilijkdoenerij. De band verweeft heel gemakkelijk moderne dissonantjes met klassiek aandoende death/grind. Het krachtigste is de enorme vaart die het album heeft. Het trekt moeiteloos voorbij en toch staat het vol met smeuïge details. Het kraakheldere geluid maakt het mogelijk dat je ze allemaal kunt ontdekken.

De zieke pig squeals van grombeest Julien Truchard eisen een hoofdrol op. Zijn gekots in Noise doet ernstig denken aan een moderne variant op Symphonies Of Sickness van Carcass. Hij wisselt het allemaal zonder moeite af met traditioneel gegrom en en schuurpapieren hardcore-geschreeuw. In Spit betreedt hij de met dood vlees bezaaide ring met Niklas Kvarvoth van Shining voor een intens dubbelbrulfeest.

Hoogtepunt is wat mij betreft Defiled Purity. Met zijn spookachtige opening vormt het een mooi breekpunt op het album. Een album dat verder grossiert in losgeslagen oerdriften. Geventileerd middels onmenselijke blastpartijen en misselijkmakende grunts. De conclusie lijkt me duidelijk: Carnivore Sublime is een bruut festijn waarbij elke denkbare nekwervel direct gevaar loopt.

Julien Truchan - zang

Olivier Gabriel - gitaar

Adrien Guérin - gitaar

Alexis Lieu - bas

Kevin Foley - drums