Loading...

Suicide Silence - The Mitch Lucker Memorial Show (Ending Is The Beginning)

Gepost in Reviews door Edwynn op 09-04-2014

Tracklist

01. Destruction of a Statue (featuring Jonny Davy)
02. Distorted Thought of Addiction (featuring Greg Wilburn)
03. Ending is the Beginning (featuring Brook Reeves)
04. Bludgeoned to Death (featuring Ricky Hoover)
05. Unanswered (featuring Phil Bozeman)
06. Girl of Glass (featuring Myke Terry)
07. The Price of Beauty (featuring Danny Worsnop)
08. No Pity For A Coward (featuring Johnny Plague)
10. No Time To Bleed (featuring Burke VanRaalte)
11. Smoke (featuring Anthony Notarmaso)
13. March to the Black Crown
14. Slaves to Substance (featuring Eddie Hermida)
15. OCD (featuring Austin Carlile)
16. Fuck Everything (featuring Chad Gray)
17. Die Young (featuring Robb Flynn)
18. Roots Bloody Roots (featuring Max Cavalera)
19. Engine #9 (featuring Mitch Lucker)
20. You Only Live Once (featuring Randy Blythe)

Aan de opmars van het Amerikaanse deathcorefenomeen Suicide Silence dreigde in november 2012 spoorslags een einde te komen toen een tragisch motorongeval frontman Mitch Lucker fataal werd. De band had sinds het ontstaan drie volwaardige albums en een EP uitgebracht en kende een redelijke trouwe fanschare.

Die fanschare was op 21 december, amper een maand later, na minimale promotie massaal aanwezig in het Fox Theatre in Pomona om daar getuige te zijn van een groots tribuut aan de gevallen broeder. De opbrengsten komen ten goede aan het dochtertje dat Lucker achterliet, zodat zij onbezorgd naar school kan blijven gaan. De opnamen die op die avond gemaakt zijn, zijn onlangs in een cd/dvd package uitgebracht. Suicide Silence gaat door. Een nieuw album zal in de zomer moeten gaan verschijnen, maar middels deze package blikken we terug op de jaren toen Mitch Lucker achter de microfoon stond.

Een bijzondere avond zal het ongetwijfeld geweest zijn. Een hele trits aan gasten beklom het podium om de vocalen te mogen verzorgen. Eddie Hermida, Burke VanRaalte, Randy Blythe, Max Cavalera enzovoorts. Naast het eigen werk komen ook enkele covers aan bod. Die Young zorgt voor het meeste kippenvel. Robb Flynn bracht deze schitterende balladeversie van het welbekende Black Sabbathnummer al eens naar aanleiding van het overlijden van Ronnie James Dio. En hier is het opnieuw meer dan op zijn plaats.

De vertolkingen van het eigen werk mogen er ook zijn. De band verkeert in bloedvorm. Technisch, bruut en bijna perfect. Vooral de beatdown in Bludgeoned To Death is ronduit ziek te noemen. De brulpartijen worden hier gebracht door Brook Greeves. Het is maar één van de vele prachtige momenten die dit document telt. Voor de fan is het denk ik een must. En voor diegene die geïnteresseerd is in ultrakrachtige, technische metal/core/dinges is het een uitstekende kennismaking met het genre.