Loading...

Miasmal - Cursed Redeemer

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 23-04-2014

Tracklist

01. Cursed Redeemer
02. Call Of The Revenant
03. Whisky Train
04. Excelsior
05. A Veiled Remembrance
06. Until The Last
07. Frozen In Time
08. 2013

Miasmal is afkomstig uit Gothenburg, Zweden, en speelt ook nog eens death metal. Maar dan niet van die soort zoals plaatsgenoten als Dark Tranquility en In Flames die vervaardigen. Miasmal houdt het op de oudschoolse variant, al bestaat de band pas sinds 2007. Cursed Redeemer is het tweede album, opvolger van het selftitled of titelloze debuut uit 2011; en mijn kennismaking met deze band.

Qua muzikale insteek vindt Miasmal het best aansluiting bij landgenoot Rogga Johansson in veel van zijn hoedanigheden (bands en projecten). En die heeft dan natuurlijk op zijn beurt ook weer gespiekt bij klassiekers als Dismember, Entombed en Grave. Zo weet je in elk geval wat voor vlees je in de kuip hebt, en dat je dus geen originele invalshoek of verrassingen hoeft te verwachten.

Want wat Miasmal laat horen is dus oerdegelijke en lekker vette old school death metal, met invloeden van d-beat / crust / punk. De groove a la Entombed is eigenlijk constant aanwezig, de nummers zijn over het algemeen midtempo tot uptempo, echt trage stukken zijn er niet. Maar daarom zeker niet minder lomp!

Tja, eigenlijk valt er over Cursed Redeemer niet heel veel meer te vertellen. Liefhebbers van genoemde stijl en bands weten waar ze aan toe zijn, en hebben er met Miasmal weer een leuke band bij. Aangezien die zeker niet tot de minste behoort in dit momenteel tjokvolle genre raad ik ook zeker aan om dit eens te beluisteren!

"Rick" Ruben Åhlander Persson - Bass

Magnus - Guitars

Pontus Redig - Guitars, Vocals

Björn Eriksson - Drums