Loading...

Striker - City of Gold

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 17-09-2014

Tracklist

01. Underground
02. City Of Gold
03. Start Again
04. Bad Decisions
05. Crossroads
06. All For One
07. Mind Control
08. Second Attack
09. All I Want
10. Rise Up
11. Taken By Time

Men neme: Drie Europese tours, twee trips door Canada en een nominatie voor “Best Metal Band” tijdens de 2011 Indie Awards voor hun 2010 debuutalbum Eyes In The Night. Ook Strikers tweede release Armed To The Teeth heeft wereldwijd wel wat teweeg gebracht. Deze plaat, geproduceerd door multi platinum producer Michael Wagener (Metallica, Ozzy Osbourne, Skid Row) heeft Striker in het spotlicht gebracht. Wat er ook in resulteerde dat ze als opener mochten spelen voor Metallica’s twee vet uitverkochte shows in hun thuishaven Rexall Place, Edmonton, Alberta, al nadat hun plaat slechts 10 dagen uit was.

Is dit de volgende grote band die uit Canada komt? Na Anvil, Exiter, Rush, Devin Townsend, VoiVod, Annihilator is Striker dan de band die in een adem genoemd gaat worden met deze gevestigde namen. Het zou zo maar eens kunnen. Aan het speelplezier zal het niet liggen, dat laten ze wel horen.Ook op de nieuwe plaat City Of Gold spat dat er van af. De band laat een sound horen die erg terug doet denken aan eind jaren ’80, begin ’90, zonder oubollig te klinken. Nee, ze klinken zelfs fris en frivool. Hier kunnen verschillende bands die op dezelfde boot mee proberen te varen nog wat van leren. Origineel klinkt het allemaal niet, maar dat is tegenwoordig iets wat je veel hoort.

De nummers op deze plaat zijn van constante kwaliteit, slechte nummers staan er eigenlijk niet op, evenals ballads. Met Underground wordt je meteen met de neus op de feiten gedrukt, lekker uptempo, veel twin-solo gitaar werk, gedreven drums en hoge vocalen. De overige nummers gaan eigenlijk door waar Underground mee is begonnen, een enkeling heeft wel een wat hoger meezing-gehalte. Maar die doen het meestal ook wel het beste tijdens liveoptredens.

Mocht je interesse hebben om deze band te zien, binnenkort spelen ze samen met Bullet en Stallion (beiden ook net een nieuw album uit en hier besproken) in verschillende zalen door Europa, en dus ook in Nederland (01-10-2014 Little Devil, Tilburg). Een driedubbele old school heavy metal aanval!

Chris Segger - Guitars

Dan Cleary - Vocals

Adam Brown - Drums

Timothy Brown - Guitars

William "Wild Bill" Wallace - Bass