Loading...

Sick of it All - Last Act of Defiance

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 09-10-2014

Tracklist

01. Sound The Alarm
02. 2061
03. Road Less Traveled
04. Get Bronx
05. Part Of History
06. Losing War
07. Never Back Down
08. Facing The Abyss
09. Act Your Rage
10. Disconnect Your Flesh
11. Beltway Getaway
12. Sidelined
13. Outgunned
14. DNC

Een paar weken geleden constateerde ik bij de nieuwe Madball-cd al, dat die band weer een weinig verrassend, maar voor de hardcore-liefhebbers puik stukje werk had afgeleverd. Ik vermoed dat veel van wat ik daar schreef ook van toepassing zal zijn op het nieuwe album van Sick Of It All, ook zo'n hardcore-veteraan.

Al 28 jaar laat de band rond de broertjes Koller luidruchtig van zich horen, de band levert altijd kwaliteit, en zal nooit verrassen, in positieve of negatieve zin. Op voorhand verwacht ik dat dat op het elfde album Last Act of Defiance niet anders zal zijn. Kwalitatief sterke NY hardcore, met opnieuw Tue Madsen op de producersstoel; inderdaad: verrassingen zijn bij voorbaat uitgesloten.

Veertien nummers die allemaal zo'n beetje rond de twee minuten klokken, een bundeling van springerige, maar vooral energieke en agressieve hardcore. Met Sound The Alarm gaat meteen het gas erop en kan er meegeschreeuwd en gesprongen worden, een sterk begin. Daar waar het tempo wat omlaag gaat vind ik de band niet op z'n sterkst. Dat vind ik wel in juist de kortste en heftigste uitbarstingen als bijvoorbeeld Part Of History, Act Your Rage (wat een agressie!), Never Back Down en Outgunned.

Opnieuw wordt op luide en agressieve toon zo'n beetje alles wat er mis kan zijn in deze wereld bezongen, precies zoals je van deze band verwacht. Meer kan ik er eigenlijk ook niet over vertellen. Liefhebbers weten wat ze te doen staat!

Lou Koller - Vocals

Pete Koller - Guitars

Craig Setari - Bass

Armand Majidi - Drums