Loading...

Convent Guilt - Guns for Hire

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 04-12-2014

Tracklist

01. Angels In Black Leather
02. Don't Close Your Eyes
03. Perverse Altar
04. They Took Her Away
05. Guns For Hire
06. Desert Brat
07. Convict At Arms
08. Stockade

Regelmatig hemel ik tijdens mijn reviews het label Cruz Del Sur op, omdat ik vind dat ze een fijn neusje hebben voor charmante traditionele heavy metal. Dat ook zij er wel eens naast kunnen zitten, laat Convent Guilt horen. Dit is een Australische heavy metalband die pas drie jaar bestaat en hier debuteert met het album Guns For Hire.

Wanneer het album van start gaat met Angels In Black Leather schieten m'n tenen een paar keer heftig verkrampt in de schoenen. Waarbij het vooral de zang is waarvan die tenen maar krommer en krommer gaan. Kort door de bocht: deze zang is gewoon ondermaats. Daar zou je productioneel dan nog wel wat recht kunnen breien zou je zo denken, maar nee, er blijkt juist voor gekozen om die zang lekker prominent in de mix te houden. Ik hoopte nog even dat de volgende, wat minder snelle nummers verbeteringen zouden kunnen brengen, maar helaas.

Daarmee kom ik bij het tweede puntje van kritiek: Sowieso lijkt de afstemming tussen de verschillende instrumenten niet helemaal vlekkeloos verlopen, vooral de drums moeten het ontgelden. En zelfs tijdens sommige solo's ligt het gitaargeluid nog vrij ver naar achteren, zelfs de zang is nog beter te horen - of lijkt dat maar zo? Overigens valt het op een nummer als Desert Brat wel mee, deze kent dan ook veel instrumentale passages, en is van de betere nummers van het album.

Op zich zijn er wel een paar nummers die laten horen dat Convent Guilt wel leuke ouderwetse heavy metal-nummertjes kan schrijven, evengoed laat de uitvoering te wensen over. Ik snap heel goed de charmes van authentieke metal en de bijbehorende sobere old school productie. Maar er is nog wel verschil tussen oubollig of gewoon minderwaardig. Daar wil ik het graag bij laten; hopelijk een volgende keer beter.

Ian Belshaw - Vocals, Bass

Dario Lastro - Guitar

Matt Alfieri - Guitar

Brent - Drums