Loading...

Angelus Apatrida - Hidden Evolution

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 13-02-2015

Tracklist

01. Immortal
02. First World Of Terror
03. Architects
04. Tug Of War
05. Serpents On Parade
06. Wanderers Forever
07. End Man
08. Speed Of Light
09. I Owe You Nothing
10. Hidden Evolution

Over de Spaanse thrash metalband Angelus Apatrida was hier al eerder te lezen, de old school thrash van de band sprak de diverse beluisteraars hier bij Wings Of Death blijkbaar prima aan. Wanneer je liefhebber bent van dit klassieke metal-genre zul je je aan deze Spaanse band dan ook geen buil vallen. Als je echter op zoek bent naar muziek met een meer originele invalshoek zat je tot dusver bij deze band verkeerd.

En dat zal op het nieuwe album Hidden Evolution niet anders blijken te zijn. De invloeden van de Bay Area thrash, en dan vooral Megadeth wat mij betreft, liggen er metersdik bovenop, al zijn ook de geluiden van de oude Metallica en Exodus nooit ver weg. Je hoeft eigenlijk alleen maar naar het afsluitende titelnummer Hidden Evolution te luisteren; daar ligt de Megadeth-worship (ten tijde van Youthanasia) wel erg voor de hand. Al is dit wel een lekker in het gehoor liggende, melodieuze, midtempo thrash-classic.

Met Immortal begint het echter wat heftiger, en is ook wat rauwere thrash te horen. Over het algemeen is de muziek van Angelus Apatrida wel aan de lekker vlotte kant, daar ligt ook de kracht van de band wat mij betreft. Wanneer er te veel aandacht aan het melodieuze aspect wordt besteed (zo'n refrein als dat van First World Of Terror bijvoorbeeld) verliest de band juist aan kracht. Ik vind de band het best tot z'n recht komen wanneer er full power gethrast wordt.

Eigenlijk is het jammer dat er al zoveel klassieke - en goede - bands waren en zijn in dit genre. Zou het hypothetisch zo zijn dat Angelus Apatrida het eerste zou zijn dat je op thrash-gebied te horen zou krijgen, dan is dit echt fantastische muziek om bij in te stappen. We weten echter beter: dit is al eerder gedaan. Al doet dat niks af aan de kwaliteiten die hier tentoongespreid worden. Het blijft immers lekker om te horen!

Overigens wordt her en der de special edition versie van Hidden Evolution aangeraden omdat er een cover op staat van Deep Purple's Highway Star. Nou vind ik dat op zich een prima nummer, maar ook hier geldt wat mij betreft dat Angelus Apatrida er niet echt wat aan toevoegt. Sterker nog, die double-bass werkt me hier op m'n zenuwen.

Guillermo Izquierdo - Vocals, Guitars

David G. Álvarez - Guitars, Vocals

José J. Izquierdo - Bass, Vocals

Víctor Valera - Drums, Percussion, Vocals