Loading...

Marduk - Frontschwein

Gepost in Reviews door Edwynn op 01-02-2015

Tracklist

01. Frontschwein
02. The Blond Beast
03. Afrika
04. Wartheland
05. Rope Of Regret
06. Between The Wolf-Packs
07. Nebelwerfer
08. Falaise - Cauldron Of Blood
09. Doomsday Elite
10. 503
11. Thousand-Fold Death

De Zweedse vuilspuiters van Marduk weten van geen ophouden. Maakt niet uit in hoeveel loopgraven ze tegen de meest vernietigende vuurlinies lopen. Ze staan altijd weer op om met nog meer dood en verderf terug te slaan. Frontschwein is dan ook een toepasselijke titel voor het nieuwe oorlogsepos van deze black metalveteranen. Het is album nummer dertien in een lange reeks geweldsuitbarstingen.

Opvallend en bewonderenswaardig is de wijze waarop Marduk zichzelf heruitvindt zonder al teveel concessies te doen aan het eigen geluid. Soms bestonden albums uit pure wervelwinden van razernij zoals Panzer Division Marduk uit 1999 en soms bestonden albums uit veelal traag voortploegende macabere haatceremonies. Meestal is er een goede balans tussen deze uitersten te vinden.

Frontschwein bevindt zich net als het voorgaande Serpent Sermon in de laatste categorie. Een goede mix van brute kracht en enkele meeslepende doodsepossen. Al overtreft Frontschwein de toch al niet misselijke voorganger in veel opzichten. Het album opent middels het titelnummer nog vrij gewoontjes, maar al snel slaat de wind om met werkelijk sublieme hoogstandjes als het vlijmscherpe Afrika en het werkelijk bloedstollende Nebelwerfer.

Het misselijke gebrul van Mortuus is opnieuw aanjager van niet aflatende golven van loskomende adrenaline. Sinds hij bij de band is, krijgt de band onophoudelijk nieuwe impulsen. Frontschwein is een opnieuw een uitgebalanceerd black metalwerkstuk. Geïnspireerd, vuig en macaber. Een nieuw hoogtepunt in een schier onuitputtelijke discografie.

Patrik Niclas Morgan Håkansson - gitaar

Dan Everth Magnus Andersson - bas

Hans Daniel Rostén "Mortuus" - zang

Fredrik Widigs - drums