Loading...

Evil Invaders - Pulses Of Pleasure

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 25-03-2015

Tracklist

01. Fast, Loud 'n' Rude
02. Pulses Of Pleasure
03. Eclipse Of The Mind
04. Siren
05. Stairway To Insanity
06. Shot To Paradise
07. Venom
08. Blinded (intro)
09. Master Of Illusion

De revival van bands die teren op het geluid van de jaren '80 heeft er weer een kandidaat bij. Dit Belgische gezelschap gaat vrolijk verder waar bands als Exodus, Exciter, Agent Steel in die jaren '80 een patent op hadden. Snelle gitaarriffs, beukende drums pompende bassen en gillende zang.

Ook de muziek van Evil Invaders is op die leest geschoeid. Met hun selftitled EP uit 2013 ben ik niet bekend, maar die zal niet veel anders klinken dan deze full-length debuutplaat Pulses Of Pleasure. Inmiddels hebben ze een platencontract getekend bij Napalm Records. Gelukkig wel is dat ze naast een jaren '80 sound toch een eigen geluid hebben. Het enige nummer dat een beetje uit de toon valt is het intro nummer voor Master Of Illusion, Blinded, dat op een Iron Maiden leest gespeeld is.

De plaat begint met Fast, Loud 'n' Rude, de eerste zangtonen wijzen naar een diep gegrom, maar niets is minder waar. Een zangstem met een behoorlijk bereik (die het hopelijk ook een optreden volhoudt) is het vervolg van dit nummer, met leuke twinsolo’s een alleraardigst nummer. Titelnummer Pulses Of Pleasure begint rustig maar slaat snel over in een uptempo nummer. Aan Eclipse Of The Mind zit wel een Agent Steel randje wat op zich wel weer leuk klinkt.

Invloeden van alle grote bands uit de jaren '80 komen wel ergens terug in een van de nummers, prima zolang ze niet in één nummer gepropt worden. Siren heeft een wat Slayerig intro, dat overgaat in toch weer een typisch Evil Invaders nummer. Stairway To Insanity start met een Iron Maiden riff die door het hele nummer te horen is. Om elk nummer te gaan analyseren gaat ook wel weer ver. Nummers als Shot To Paradise en Venom, niks mis mee hoor.

Als afsluiter is Master Of Illusion aan de beurt, dit laat uiteindelijk horen waar de band het beste in is. Ik denk dat Napalm een band binnen heeft gehaald die met een beetje geluk het toch leuk kan gaan doen op de internationale podiums. Ik denk dat alle jaren '80 rockers en metalheads hun spijkerjasje met patches weer uit de mottenballen kunnen halen, en uit hun “grijze” dak kunnen gaan. Ik hoor zelf ook bij die groep, maar als ik uit mijn “nog niet zo grijze” dak ga, kan ik geen foto’s maken. Complimenten trouwens ook voor de hoes, ouderwets compleet.

Johannes "Joe" van Audenhove - Vocals, Guitars

Sam Lemmens - Guitars

Senne Jacobs - Drums

Nico Beekwilder - Bass