Loading...

Jared James Nichols - Old Glory And The Wild Revival

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 17-04-2015

Tracklist

01. Playing For Keeps
02. Crazy
03. Let You Go
04. Can You Feel It
05. Now or Never
06. Haywire
07. All Your Pain
08. Get Down
09. Sometimes
10. Blackfoot
11. Take My Hand
12. Come In My Kitchen
13. You Won't Last (live @the Viper Room)
14. Playin' For Keeps (live @the Viper Room)

You can't teach the blues. Either you've got it, or you don't. Jared James Nichols has definitely got it.

Jared James Nichols is een zeer getalenteerde, 24-jarige Amerikaanse gitarist. Hij is geboren in Wisconsin, maar woont momenteel in LA. Op zijn veertiende jaar krijgt Jared zijn eerste gitaar, en is sindsdien besmet met het muziekvirus, waarbij hij vooral de blues leert kennen; en verslingerd raakt aan de muziek van Stevie Ray Vaughan. In zijn thuisland heeft hij inmiddels al aardig wat podia van dichtbij gezien, het was nog even wachten op een echte debuutplaat. Die is dan - in Europa - eerder deze maand verschenen onder de titel Old Glory And The Wild Revival.

Eerder verschenen al wel een live-EP Live At The Viper Room (2012) met daarop drie nummers, waarvan er hier twee te horen zijn als bonus (zie tracklist). Daarnaast verscheen ook nog een EP met dezelfde titel als dit debuutalbum (2013). De vijf nummers die daar op staan zijn ook terug te vinden op het album, al weet ik niet zeker of het dezelfde versies zijn.

De gitarist laat horen dat hij het uitgestrekte muzikale spectrum van blues tot hardrock vrijwel perfect beheerst. Van de klassieke delta-blues van eerste single Let You Go, tot de heerlijk stampende rock van Blackfoot (zie de video hieronder voor een spetterende live-uitvoering). Hoe dan ook altijd voorzien van gevoelig gitaarwerk en de bijpassende rauwe zangstem van Nichols zelf.

Natuurlijk, deze 'klassieke' muzieksoort is iets van alle tijden en plaatsen. Maar zelden zal het met zo veel gevoel zijn uitgevoerd door zo'n relatief nog jonge man. Zeker met dat gegeven in het achterhoofd is dit een hele sterke plaat. Misschien niet helemaal conform onze doelstelling en/of doelgroep, maar ik weet bijna zeker dat menig rock/metal-liefhebber de nodige aangename luistermomenten zal beleven met Old Glory And The Wild Revival!

Jared James Nichols - guitar, vocals

Erik Sandin - bass, keyboards

Dennis Holm - drums