Loading...

Carach Angren - This Is No Fairytale

Gepost in Reviews door Eric Visceral op 03-03-2015

Tracklist

01. Once upon a Time
02. There's No Place Like Home
03. When Crows Tick on Windows
04. Two Flies Flew into a Black Sugar
05. Dreaming of a Nightmare in Eden
06. Possessed by a Craft of Witchery
07. Killed and Served by the Devil
08. The Witch Perished in Flames
09. Tragedy Ever After

Dit drietal uit Limburg, luisterend naar de naam Carach Angren, is met deze plaat alweer toe aan zijn vierde langspelert. En ik weet niet hoé ze het toch iedere keer weer doen, maar gadverdamme wat weten ze toch keer op keer weer een misselijkmakend sfeertje te creëren. Ik hou ervan!

Zoals bij de voorgaande albums, is ook dit weer een schijfje met een thema verdeeld over acht losse hoofdstukken. Waar het op Where the Corpses Sink Forever, in negen losse verhalen, ging over oorlog en ellende, gaat het op This is no Fairytale over een gezin dat te kampen heeft met de uitdrukking “Gaat nie helemaal goed daar.” Vader is een sadistische alcoholist, moedertje lief verslaafd aan de heroïne en twee kinderen die zichzelf moeten zien te redden (al dan niet uit de handen van paps!).

Het zware bombastische en theatrale wat we van deze Limburgers gewend zijn is ook weer fenomenaal aanwezig en met de complexiteit van het negental aan nummers, bewijst Carach Angren nóg maar eens temeer uit wat voor een muzikaal geniën dit gezelschap bestaat. Veel afwisseling in melodie en ritme en ingewikkelde zanglijnen. Het klinkt allemaal weer als vanouds!

Puntje van aandacht is dat het tempo in de meeste nummers erg hoog wordt gehouden en rustpunten vrij schaars zijn op dit album, waardoor je dit album waarschijnlijk niet snel als een subtiel achtergrondmuziekje op zult zetten. Dat zou overigens ook zonde zijn, want je mist een heleboel.

Na inmiddels zo’n twee dagen naar dit album te hebben geluisterd, kan ik (nóg) niet zeggen wat mijn favoriete nummer van deze schijf is of gaat worden, omdat ik de gehele verzameling composities op This is no Fairytale eigenlijk allemaal facking awesome vind. Het klinkt vies, vals, en venijnig en daarom is mijn final verdict gewoon kort en bondig:

CARACH ANGREN IS PUUR NEDERLANDSE KWALITEIT! Als fan ben je verplicht dit album in huis te hebben!

Seregor - vocals, guitars

Ardek - orchestration, keyboards

Namtar - drums

Patrick Damiani - bass