Loading...

Körgull the Exterminator / Akerbeltz - War & Hell

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 02-05-2015

Tracklist

[subtitle]Körgull The Exterminator[/subtitle]
01. Sound Of The Warhorns
02. Hatred Rules Again
03. Spell Of The Banshee
04. Unholy War
[subtitle]Akerbeltz[/subtitle]
05. Unholy War
06. Spell Of The Banshees
07. Hatred Rules Again
08. Sound Of The Warhorns

Over de Spaanse band Körgull The Exterminator schreef ik hier al eerder in het kader van hun tweede album War Of The Voivodes uit 2010. Daarna verscheen in 2013 nog album Metal Fist Destroyer, dat eigenlijk een beetje langs me heen is gegaan. Grappig daarop is trouwens wel dat de band daadwerkelijk het nummer Körgull The Exterminator van Voivod heeft gecoverd.

Inmiddels is het 2015 en tijd voor een paar nieuwe Körgull-nummertjes. Deze keer een split-release, waarvoor de band niet ver heeft hoeven zoeken voor een samenwerking. De andere band die hier vertegenwoordigd is, Akerbeltz, is namelijk de eenmansband van Körgull-drummer Akerbeltz/Joe Bastard (tevens echtgenoot van vocaliste Lilith, die in de prille jaren ook in die band zong, maar dat is weer een heel ander verhaal). Overigens bestond de band Akerbeltz al voordat Körgull er was.

Zoals je aan de tracklist van deze split zult zien lijkt het er op dat beide bands dezelfde vier nummers spelen. Dat zit zo: beide bands hebben twee nieuwe nummers aangeleverd, en spelen daarnaast de twee nummers van de andere band. Geinig idee wel toch. Vooral omdat, wanneer je de nummers zou horen zonder deze wetenschap, nauwelijks is vast te stellen dat het covers zouden zijn. De nummers worden geheel naar de eigen stijl omgebogen.

De primitieve thrash/black van Körgull klinkt al jaren hetzelfde. De muziek doet nog het meest denken aan obscure thrash uit de jaren '80, denk daarbij aan een band als Possessed. Heel kort door de bocht: woest en weinig gepolijst gerag. Aan afwisseling heeft de band nog altijd een broertje dood, nietsontziend worden de vier nummers in een pittig tempo uitgekotst. Of deze klanken evenwel hun charme hebben zal aan de luisteraar zelf liggen. Ik mag dit soort passievolle, basale muzikale uitingen wel. En bedenk je vooral dat je hier een dame hoort schreeuwen!

De tweede helft van deze split komt op naam van Akerbeltz. Zijn muziek is rauwe, pure old school black metal. Obscuur is denk ik het goede woord, waarbij vooral de zang echt enorm rauw, nihilistisch is. Het tempo ligt zelfs nog wat hoger dan op de voorgaande nummers. Wel is er net wat meer variatie te horen, dat zit 'm vooral in het gitaargeluid dat her en der wat afwisseling in de riffs laat horen.

Voor beide bands geldt hetzelfde: rauw is hier het sleutelwoord, waarbij vooral Akerbeltz een wel heel donkere, macaber sfeer neerzet. Voer voor old school puristen.

Lilith Necrobitch - Vocals

Mark Wild - Guitars

Javi Bastard - Bass

Joe Bastard - Drums