Loading...

Temple - Structures in Chaos

Gepost in Reviews door Gerben Mol op 10-02-2012

Tracklist

1. Rituals of Marduk
2. Higher Perfection
3. The Algol Planet
4. Dead Sun Festival
5. Cover Her in Blood
6. Spiritual Development
7. Matagatsubi
8. Among Ravens
9. Multiverse (Another Time and Space)

Jaren geleden is het ondertussen dat de frontman (A.J. van Drenth) van deze band (project) de frontman was van de Kampense doomband Beyond Belief. Toevallig heb ik van Beyond Belief afgelopen zondag op een platenbeurs de eerste CD Towards The Diabolical Experiment gekocht, ook de Dawn LP en de demo's van deze band blijven me boeien.

Een tijdje geleden zag ik een bericht langskomen op een bekend social media website dat A.J. op zoek was naar brute Amerikaanse death metal platen, ook zijn medewerking op de full length van de Zwolse grindformatie Grindbashers deed al vermoeden dat A.J. niet alleen van doom metal houdt. Ik had hierdoor al een idee wat Temple voor muziek zou gaan maken. Maar dit ... dit gaat alle verwachtingen te boven! Godver wat vet!

Temple is opgericht door A.J. en Rachel Heyzer (ex-Sinister) maar heeft deze plaat opgenomen met A.J. op gitaar en zang (en samplewerk), Michiel Dekker (The Monolith Deathcult) op bas en Eric de Windt (ex-Destroyer 666) op drums. Verder is er een groepje gastmuzikanten aangetrokken om ook hun kunstjes te laten horen, zo horen we hier Marloes (Izegrim), Stephan Gebedi (Thanatos, Hail of Bullets), Masae (Dept of Nature), en Sonja en Sven (Dictated).

De tracks zijn mega bruut! Meer dan driekwart van dit album bestaat uit 100% brute death metal met knetterstrakke blastbeats, lekker hoor. De tracks zitten goed in elkaar ook al wordt het bij de eerste luisterbeurt overschaduwd door het drumgeweld. Zelf hou ik er wel van dat de drums goed te horen zijn, nou dat is hier wel het geval hoor. Eigenlijk is alles goed te onderscheiden. Lekkere vette productie waar niets aan mankeert.

De variatie in de vocalen is wat deze plaat erg goed tot zijn recht brengt. Al die gastmuzikanten hebben dus daadwerkelijk een flinke duit in het zakje gedaan. De vocalen van A.J. zelf doen me enorm denken aan Patrick Mameli (Pestilence) op Resurrection Macabre. Waar Pestilence na Resurrection Macabre de verkeerde kant op ging, volgt Temple juist de goede weg.

Structures in Chaos komt uit via Non Serviam records uit Appingedam op 24 februari aanstaande. Voor fans van extreme death metal (Severe Torture, Nile, Hate Eternal, Origin) is dit zeer zeker een dikke vette aanrader, ik draai em nu zelf voor de 10e keer achter elkaar geloof ik en hij verveelt mij nog steeds niet. Dat was het wel wat mij betreft. Als je er meer over wilt weten moet je deze release gewoon zelf aanschaffen, ik ga dat zeker wel doen.