Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Eerste editie Beaverfest

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 01-08-2012

Waar mega-evenementen als bijvoorbeeld Pukkelpop en diens Nederlandse tegenhanger Lowlands een heus festivaldorp opbouwen, zoekt het nieuwe Belgische Beaverfest het juist in kleinschaligheid en intimiteit. Vrijdag 24 (pre party) en zaterdag 25 augustus vindt dit nieuwe bijzondere festival middenin de Ardennen plaats bij Tavigny, Houffalize - nabij Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

"Beaverfest is eigenlijk een initiatief van twee partijen", legt Peter Pan Speedrock-frontman Peter van Elderen uit. "Toen onze band in de begindagen nog Peter Pan heette was Bob Muileboom de eerste bassist die ook op onze gelijknamige debuut-CD uit 1997 te horen is. Bob heeft samen met zijn partner Henja Govers al een poos een goed lopend hotel in de Belgische Ardennen. We zijn al die tijd goeie vrienden gebleven en nadat Bob & Henja met succes enkele kleinere concerten organiseerden, kwam het gezamenlijke idee van een intiem festival. Omdat Peter Pan Speedrock inmiddels een brok ervaring heeft met het organiseren van festivals (Speedfest en koninginnedagfestival Klok Rock Orange) hebben we de handen ineen geslagen en Beaverfest in leven geroepen." Sinds vandaag staat er een interview met organisator Bob Muilenboom op de website van Beaverfest.

Uniek festival

De lokatie van Beaverfest is, zeker voor festivalbegrippen, uniek te noemen. Peter: "Midden in de bossen, in een prachtige vallei waar bevers actief zijn! Vandaar ook de naam voor het festival. Uiteraard doen we er alles aan om het natuurschoon en de aanwezige flora en fauna in stand te houden en niet te verstoren. Intimiteit en sfeer staan daarbij voorop. Dat geldt zowel voor de camping als het podium waar de bezoekers de optredende bands van heel dichtbij kunnen zien. Die bands zullen daar trouwens zelf ook allemaal overnachten. (lachend): Zie het maar als een rock ’n roll-community."

Aanvangstijd, camping & pre-party

De camping gaat vrijdagmiddag 24 augustus open en die dag is er vanaf 21.00 uur een pre-party waar Driving Dead Girl zal spelen. Het festival zelf begint de dag erna om 15.00 uur.

Ga voor meer informatie naar website van het festival.