Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Black Lotus - Sons Of Saturn

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 17-10-2018

Tracklist

01. Kings
02. The Sandstorm
03. The Pyre
04. Protective Fire
05. Taurobolium
06. Sons of Saturn
07. The Swamp
08. Return to Erebus

Doom over the world!

De Spaanse metalband Black Lotus is opgericht door drummer Hug Ballesta in 2015. Na het vinden van een goede line-up zijn ze eind 2017 naar de Moontower Studio gegaan om hun debuutalbum op te gaan nemen. Sons Of Saturn is opgenomen en gemixt door Javi Félez en gemasterd door Brad Boatright in Audiosiege, Portland, Oregon.

Het geluid van Black Lotus is gebaseerd op de diverse invloeden van de bandleden. Traditionele heavy metal is de gemeenschappelijke factor en drijvende kracht van de band, maar alternatieve geluiden uit de jaren '90, stoner, doom en post-metalgenres zijn ook kleuren in hun palet.

Wat mij betreft leidt dit tot een meer algemene noemer als epische heavy metal, met een serieuze, zware ondertoon van doom. Luister bijvoorbeeld maar eens naar albumopener Kings, of titelnummer Sons Of Saturn, en met name de invloed van Black Sabbath valt, zeker in het riffwerk, niet te ontkennen. Maar ook invloedrijke voorbeelden als Pentagram, Candlemass, Mercyful Fate, Saint Vitus, The Obsessed, Pagan Altar, The Sword, Solitude Aeturnus, Witch Mountain en ga zo maar even door zijn onmiskenbaar aanwezig in de klassieke heavy/doom-sound van Black Lotus.

Hun composities omarmen al die invloeden zonder beperkingen of dogma's. Op dezelfde manier zijn de teksten bij uitstek symbolisch, wat een dystopische visie op de maatschappij en hun kijk op de wereld tot uitdrukking brengt. Klassieke mythologie, occultisme en persoonlijke ervaringen en visies zijn de bronnen voor hun composities.

Originaliteit is hierin ver te zoeken, maar de authentieke aanpak en intense uitvoering van vooral de langere nummers (The Sandstorm, het al genoemde titelnummer Sons Of Saturn, The Swamp) spreken mij behoorlijk aan. Het zijn hedendaagse bands als Black Lotus die de traditionele epische / doom-vlag in ere willen houden; mijn zegen hebben ze!

Charlie Gotaskull - Guitars

Cristian Vil - Vocals, Bass

Hug Ballesta - Drums, Vocals