Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Brute Metal In Estrado

Gepost in Nieuws door Chris van der Aa op 21-08-2018

Op 31 augustus aanstaande - dat is volgende week vrijdag al! - wordt in poppodium Estrado te Harderwijk weer eens een bruut metal-avondje neergezet. De aanwezige bands zullen we in omgekeerde speelvolgorde eens even voorstellen:

Korpse

Hoofd-act van deze avond is Korpse. Deze in 2013 opgerichte band omschrijft hun stijl als slamming brutal death metal en onderscheidt zich door een door adrenaline aangedreven agressieve muur van agressie te creëren, waardoor menigten veranderen in roedels van bloeddorstige wolven en luidsprekers veranderen in massavernietigingswapens. Wat je op het album hoort, ga je live ook ervaren; bruut en compromisloos muzikaal geweld. Extreem zware slam breakdowns, gecombineerd met snelheid en agressie zijn de resultaten van de no-nonsense aanpak van Korpse binnen het slamming death-genre. Vanwege hun unieke geluid, hun aanpak en het feit dat alle bandleden over internationale ervaring beschikken, zal Korpse overal elke stad aanvallen met hun kruistocht, en deze avond is Harderwijk aan de beurt!

Inquisitor

Als tweede band staat de cult band Inquisitor op het podium in de originele bezetting. Deze band behoeft in Harderwijk en omstreken eigenlijk geen introductie meer. De extreme thrash metal van dit gezelschap is ranzig, hard, goor, intense, compromisloos, onorthodox, eigenzinnig en wordt, net als in de jaren negentig, met veel passie en energie gebracht, Kenmerkend is de maniakale hysterische stem van Alex Wesdijk die op brute wijze ondersteund wordt door de onnavolgbare riffs van bassist Alex Bakker en gitarist Erik Sprooten. Dit muzikale geweld wordt vervolgens nog vakkundig dichtgetimmerd door Wim van der Valk. Het optreden van Inquisitor zal in het teken staan van hun nieuwste album Stigmata Me, I'm In Misery dat begin dit jaar uitgebracht is door Hammerheart Records.

Abrupt Demise

Het uit Steenwijk afkomstige Abrupt Demise gaat de avond openen met een onvervalst potje death metal. Verwacht niet een gemiddelde death metal band met één brulboei als zanger maar verwacht naast de frontman nog twee gasten die stevig kunnen brullen. Abrupt Demise slaagt erin om een bepaalde groove te produceren die de band zelf en het publiek laat bangen en slammen. Deze mannen weten waar death metal over gaat en wat de fans willen zien en horen. Sinds kort komt deze band ook een klein beetje uit Harderwijk, want vorig jaar is Peter Hagen, de voormalige gitarist en zanger van de Harderwijkse metalband The Embodiment, toegetreden tot Abrupt Demise.

De deuren gaan open om 20:00 uur, kaartjes kosten slechts tien eurootjes.