Loading...

Burn The Priest - Legion: XX

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 09-06-2018

Tracklist

01. Inherit The Earth (The Accüsed)
02. Honey Bucket (Melvins)
03. Kerosene (Big Black)
04. Kill Yourself (S.O.D.)
05. I Against I (Bad Brains)
06. Axis Rot (Sliang Laos)
07. Jesus Built My Hotrod (Ministry)
08. One Voice (Agnostic Front)
09. Dine Alone (Quicksand)
10. We Gotta Know (Cro-Mags)
11. In The Meantime (Helmet)(bonus)

Burn The Priest? Nee, eigenlijk Lamb Of God. In 1994 ontstond die band, en in 1999 bracht Burn The Priest zijn gelijknamige debuutalbum uit. Kort daarna vergaarde de band de nodige successen, maar toen heette diezelfde band al Lamb Of God. Om terug te blikken op die eerste jaren en als eerbetoon aan de inspiratiebronnen van toen, gaat Lamb Of God het komende jaar op tour onder de oude naam Burn The Priest.

Daaraan gepaard verschijnt ook een - eveneens - eerbetoon aan muzikale oude helden: Legion: XX. Het album bevat geen nieuwe nummers, maar covers van bands waar Burn The Priest z'n invloeden vandaan heeft. Maar dan dus uitgevoerd in de huidige Lamb Of God bezetting.

Toen er succes aan leek te komen werd de bandnaam snel veranderd, om eventuele misvatting over satanische links buiten te sluiten. Toch wordt de naam dit jaar weer - met terugwerkende kracht en met trots - in ere hersteld; Lamb Of God had immers net zo goed een album onder eigen naam kunnen uitbrengen. Hetgeen wel eens tijd zou worden ook natuurlijk.

Dat de roots in de punk en hardcore liggen lijkt me duidelijk. Ik vind het juist interessant om te horen hoe de Lamb Of God van nu die nummers van toen heeft geïnterpreteerd. En natuurlijk komen deze ervaren muzikanten er goed mee weg. Met respect voor de originele bands en tracks weet de moderne metalband er een eigen slinger aan te geven.

Met behulp van de hedendaagse technische mogelijkheden is het een praktisch pluspunt dat je een puike productie lekker authentiek kunt laten klinken. Het beste van twee werelden, waardoor zowel old school fans als liefhebbers van de latere Lamb of God prima uit de voeten moeten kunnen met dit eerbetoon.

John Campbell - Bass

Chris Adler - Drums

Mark Morton - Guitars

D. Randall Blythe - Vocals

Willie Adler - Guitars