Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Conspiranoia - Spiritual Complexity

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 27-08-2012

Tracklist

01. Singularity
02. The Unconditional Amusement
03. Momentum Built On Fear
04. Erroneous
05. False Euphoria
06. Hope (What Matters?)

Het Griekse Conspiranoia is een relatief nieuwe band. Hun oorsprong begint in 2010, wanneer Dimitris(keyboard) en Babis (drums) onder de naam Conspirania muziek gaan schrijven. Niet veel later hebben ze met enkele anderen het nummer Voices opgenomen. Hier kun je al wel horen waar je mee te maken krijgt, al zijn de opnamen niet echt geweldig.

Na enkele wisselingen in de bezetting en sinds deze zomer (2012) een kleine naamsverandering, is daar nu hun eerste EP Spiritual Complexity, die in hun eigen studio in Salamis is opgenomen en qua productie en geluid redelijk goed klinkt. De band combineert verschillende stijlen metal, maar neigt wel het meest naar de progressieve kant toe. De nummers zijn opgebouwd met complexe lijnen en avontuurlijke uitstapjes die alle kanten op kunnen, het kan gaan van Nevermore tot Death.

De EP opent met Singularity, een intro van 39 seconden dat dient als een soort warming up voor de zanger! Hierna begint The Unconditional Amusement, de eerste tonen doen me denken aan Dream Theater ten tijde van When Dreams And Days Unite, alleen de zang is een stuk rauwer. Verderop in het nummer gaat het meer richting (beginjaren) Nevermore.

Het opvolgende Momentum Built In Fear gaat in dezelfde stijl door. Tijdens Erroneous gaan alle remmen los. Het begint nog wel wat ingetogen maar na anderhalve minuut wordt er even flink gas gegeven, waarna het weer wat rustiger wordt. Een erg gevarieerd nummer waar alle muzikanten van zich laten horen.

False Euphoria is ook zo’n nummer waarmee je alle kanten op kunt, qua spel en zang in sommige passages richting Death en andere stukken zijn weer erg symfonisch. Het afsluitende Hope(What Matters?) begint met een verhaal over een monopoly spelende oma, dat verder gaat in een rustig voortkabbelend nummer, waarin vooral de keyboard- en bas-speler een hoofdrol hebben.

Al met al een heel aardige debuut EP van dit Griekse vijftal. Zeker een band om in de gaten te blijven houden. Mochten ze ooit met een goede producer de studio in mogen dan kan er misschien iets heel moois uitkomen. Op zich jammer dat er weinig bekende bands uit die richting komen.

Tasos - Bass

Dimitris - Keyboards

Panos - Vocals

Babis - Drums

Mike - Guitars