Loading...

Freeloader - Bonneville Bastards

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 11-04-2018

Tracklist

01. Pig With a Kid
02. Bonneville Bastards
03. The Feeder
04. The Devil in Disguise
05. Holy Hero
06. Fuck What You Say

Wat krijg je als je vier muziekliefhebbers bij elkaar zet met een mix van punk, rock 'n' roll en hardrock? Airbourne en The Offspring die een trio hebben gehad met Motörhead, aldus het kwartet zelf. Freeloader is afkomstig uit de regio Breda / Zundert / Roosendaal, en heeft een maand geleden de eerste officiële EP uitgebracht met de titel Bonneville Bastards.

Gooi alle clichés over sex, drugs en rock'n'roll - of punk'n'roll in dit geval - maar op een hoop, en Freeloader omarmt ze, om ze vervolgens genadeloos aan gort te rocken. Zes compact knallende nummers, muziek rechtstreeks uit het hart en no nonsense. Meerstemmige koortjes en een hoog meezing-gehalte op een bedje van stomende, opzwepende punkrock, moeilijker hoef je het niet te maken om je publiek mee te krijgen. Teksten over feesten, drinken, vrouwen en straatraces(!) doen de rest.

Ik ben persoonlijk wel blij dat naast de meeschreeuw-refreinen ook de gitaren prominent in de mix aanwezig zijn, zodat de opwindende muziek ook daadwerkelijk weet te rocken; dat is nogal eens een manco bij punk/rockbands; bij Freeloader dus gelukkig niet. Het duo snaren-geselaars gaat lustig los op hun instrumenten, en dat mag dan ook luid en duidelijk gehoord worden. Op het stevige bedje dat de ritmesectie neerlegt is het dan ook prettig los gaan.

Met het opzwepende titelnummer Bonneville Bastards (hallo AC/DC), The Devil in Disguise en afsluiter Fuck What You Say als voorzichtige hoogtepuntjes luisteren de twintig minuutjes pretentieloze punkrock verdomd lekker weg. Als metalfan is het voor mij wel even schakelen, maar ik weet zeker dat ik niet stil kan blijven staan wanneer ik Freeloader op het podium zou tegenkomen!

Mischa Stachowitz - bas

Alex van Overveld - drums

Thijs Mol - gitaar

Jasper Mouws - zang, gitaar